Πέρασε τη δοκιμασία με 73 χλμ./ώρα

41.557 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2024)
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια στα 73χλμ./ώρα για το Toyota Yaris Cross. Παρά την διαδρομή της ανάρτησης, η κλίση δεν πήρε αισθητή διάσταση. To 1 χλμ./ώρα λιγότερο σε σχέση με το χάτσμπακ Yaris

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια στα 73χλμ./ώρα για το Toyota Yaris Cross. Παρά την διαδρομή της ανάρτησης, η κλίση δεν πήρε αισθητή διάσταση. To 1 χλμ./ώρα λιγότερο σε σχέση με το χάτσμπακ Yaris είναι λογικό λόγω του αυξημένου ύψους του Yaris Cross, που εκτέλεσε τη δοκιμή αποφυγής κινδύνου χωρίς να αγχώσει οδηγό και επιβάτες.

Μπορεί να μην είναι το πλέον μπριόζικο σε οδηγική αίσθηση μικρό crossover, το Yaris Cross όμως κατάφερε στα 73 χλμ./ώρα να παραμείνει εντός πορείας και να εκτελέσει την δοκιμή αποφυγής κινδύνου χωρίς να αγχώσει οδηγό και επιβάτες. Αρκετά καλό το αρχικό turn in στην πρώτη αλλαγή πορείας, η ανάρτηση διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το φορτίο που δέχθηκε σε κάθε εναλλαγή πορείας, διακριτική επέμβαση του ESP για να διορθώσει τη μάλλον υπερστροφική τάση στη μεταφορά βάρους και το Yaris Cross παρέμεινε απόλυτα ελέγξιμο και εντός πορείας χωρίς επαφή με κορίνες. 

 

Σελίδα 1Elk Test: To Toyota Yaris Cross στη δοκιμή αποφυγής κινδύνου
Σελίδα 2Elk Test με 74 χλμ./ώρα: αποτυχημένη προσπάθεια
Σελίδα 3Πέρασε τη δοκιμασία με 73 χλμ./ώρα
Σελίδα 4Αίσθηση οδηγού-επιβατών & βαθμολογία
FORD E-TRANSIT
NISSAN