Δείτε σε ποια θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η χώρα μας όσον αφορά στις τιμές πώλησης βενζίνης και ντίζελ.

Ελλάδα: Η 6η ακριβότερη βενζίνη στον πλανήτη

6.738 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2018)

Η Ελλάδα βρίσκεται στις 10 χώρες με την ακριβότερη βενζίνη στον πλανήτη. Δείτε σε ποια χώρα πληρώνουν μόλις 1 cent/λίτρο, αλλά και που κυμαίνονται οι τιμές στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα globalpetrolprices.com η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις υψηλότερες τιμές πώλησης βενζίνης. Ειδικότερα, η χώρα μας καταλαμβάνει την 6η θέση «ισοβαθμώντας» με την γειτονική Ιταλία με τιμή πώλησης 1,56 ευρώ ανά λίτρο, ενώ ο μέσος όρος σε παγκόσμια κλίμακα βρίσκεται στα 0,94 ευρώ το λίτρο. 

Πρώτο στον παγκόσμιο χάρτη των τιμών βενζίνης βρίσκεται το Χόνγκ Κόνγκ με 1,69 ευρώ/λίτρο, με την Ισλανδία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με διαφορά 2 cents στα 1,67 ευρώ/λτ.. Την πρώτη τριάδα κλείνει η Νορβηγία με την ίδια διαφορά και τιμή πώλησης που αγγίζει τα 1,65 ευρώ ανά λίτρο.
 

Σημειώνουμε πως οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και πιο συγκεκριμένα η Γαλλία στην 13η θέση με 1,48 ευρώ/λτ., στην 21η θέση η Γερμανία με 1,39 ευρώ/λτ., στην 23η θέση η Μ. Βρετανία με 1,37 ευρώ/λτ., στην 35η θέση η Ισπανία με 1,25 ευρώ/λτ. και η Κύπρος τοποθετείται στην 37η θέση με τιμή πώλησης στο 1,24 ευρώ/λτ.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί μάλιστα η Βενεζουέλα με την τιμή λίτρου να είναι μόλις 0,01 ευρώ, με τη δεύτερη φθηνότερη τιμή πώλησης βενζίνης στον πλανήτη να παρατηρείται στο Τουρκμενιστάν με 0,24 ευρώ/λτ.. Δείτε παρακάτω το αναλυτικό γράφημα με τις τιμές βενζίνης σε παγκόσμια κλίμακα.

Δείτε ολόκληρο το γράφημα εδώ.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης η χώρα μας βρίσκεται στην 18η θέση του παγκόσμιου χάρτη με τιμή πώλησης 1,32 ευρώ το λίτρο αφήνοντας πίσω Ιταλία, Γαλλία και Μ. Βρετανία με 1,43 - 1,41 και 1,40 ευρώ/λτ. αντίστοιχα. Δείτε το γράφημα με τις τιμές πώλησης ντίζελ:


Δείτε ολόκληρο το γράφημα εδώ.

Toyota
SEAT