Ένα νέο πρωτότυπο καi ταυτόχρονα πρωτοποριακό υβριδικό plug-in θα παρουσιάσει το 2014 στο Σαλόνι του Λας Βέγκας (7-10 Ιανουαρίου) η Ford.

Το νέο Ford C-MAX Solar Energi Concept δεν θα εξαρτάται μόνο από την οικιακή ηλεκτρική πρίζα, αλλά θα μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες του και με ηλιακή ενέργεια.

Ο Mike Tinskey, υπεύθυνος του project για τη Ford, δήλωσε ότι το νέο concept «ανοίγει νέους δρόμους για τη μελλοντική ηλεκτροκίνηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα αυτοκίνητα».

Το νέο concept της Ford με ηλιακά panels, τα οποία είναι τοποθετημένα στην οροφή του μοντέλου, θα μπορεί να συλλέγει την ηλιακή ενέργεια και να την μετατρέπει σε ηλεκτρική.

Ένα Ford C-Max με καύσιμο... τον ήλιο

5.228 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2014

Η Ford θα παρουσιάσει στο Λας Βέγκας το C-MAX Solar Energi Concept, το οποίο είναι ένα υβριδικό plug-in, που κατά μεγάλο ποσοστό φορτίζει τις μπαταρίες του από τον ήλιο με ειδικά panels.

 
Ένα νέο πρωτότυπο και ταυτόχρονα πρωτοποριακό υβριδικό plug-in όχημα θα παρουσιάσει το 2014 στο Σαλόνι του Λας Βέγκας (7-10 Ιανουαρίου) η Ford. Αναλυτικότερα πρόκειται για το C-MAX Solar Energi Concept που έχει τη δυνατότητα να φορτίζει τις μπαταρίες του από μια οικιακή ηλεκτρική πρίζα ή/και με ηλιακή ενέργεια χάρη σε ειδικά panels.

Ειδικότερα με ηλιακά panels, τα οποία είναι τοποθετημένα στην οροφή του μοντέλου θα μπορεί να συλλέγει την ηλιακή ενέργεια και να την μετατρέπει σε ηλεκτρική με ειδικούς συσσωρευτές, φορτίζοντας έτσι τις μπαταρίες του και «απολαμβάνοντας» μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης, που αγγίζει τα 1.000 χλμ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mike Tinskey, υπεύθυνος του project για τη Ford, δήλωσε ότι το νέο concept «ανοίγει νέους δρόμους για τη μελλοντική ηλεκτροκίνηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα αυτοκίνητα». Χαρακτηριστικό είναι πως αναμένοντας τον ισολογισμό του 2013 η φίρμα προβλέπει ότι θα κάνει πωλήσεις 85.000 υβριδικών, υβριδικών plug-in και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Tags: FORD C-MAX