Μία ενιαία πλατφόρμα αναμένεται να μοιραστούν τα επερχόμενα pick-up της Toyota, τα οποία θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους από το 2020.

Ενιαία πλατφόρμα για τα pick-up της Toyota

3.519 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2019)

Μία ενιαία πλατφόρμα αναμένεται να μοιραστούν τα επερχόμενα pick-up της Toyota, τα οποία θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους από το 2020.

Η πλατφόρμα έχει πάρει εσωτερικά την ονομασία F1 και σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία, θα αποτελέσει το σασί για τις μελλοντικές εκδόσεις του Hilux, αλλά και όλων των pick-up που σκοπεύει να παρουσιάσει στις παγκόσμιες αγορές.
 
Μάλιστα λέγεται πως αυτή τη στιγμή το Toyota Tundra κατασκευάζεται στη γραμμή συναρμολόγησης στο Σαν Αντόνιο του Τέξας πάνω στην F1, ενώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και το Tacoma, αποδεικνύοντας πως η ιαπωνική μάρκα θα βασιστεί σε αυτή.
 
Σε αναφορές των ξένων μέσων υποστηρίζεται πως μέσω της ενιαίας αρχιτεκτονικής θα μπορούσε να επιτευχθεί φθηνότερη και αποτελεσματικότερη συναρμολόγηση των pick-up, ενώ σε ότι αφορά το πρώτο μοντέλο που θα κάνει χρήση της F1, θα είναι το Tundra, όπου ήδη τα πρώτα δοκιμαστικά μοντέλα έχουν εμφανιστεί στους αμερικανικούς δρόμους.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέσω η συγκεκριμένη πλατφόρμα της Toyota μπορεί να υποστηρίξει στοιχεία ηλεκτροκίνησης κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται τα επερχόμενα pick-up που θα εισέλθουν στις παγκόσμιες αγορές να επωφελούνται από μειωμένους ρύπους και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Mercedes
skoda