Η Toyota δήλωσε ότι η νέα κοινοπραξία θα περιλαμβάνει επίσης την Guangzhou Automobile Group.

Επενδύει μέσω της Didi η Toyota

1.681 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2019)

Μία ακόμα σημαντική επένδυση μέσω κοινοπραξίας στο κομμάτι των ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων ανακοίνωσε η Toyota, η οποία θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον κινεζικό κολοσσό Didi Chuxing, επενδύοντας 600 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 540 εκατομμύρια ευρώ).

Η εν λόγω κίνηση ακολουθεί την τάση που υπάρχει στην Κίνα, η οποία θέλει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύσσουν ειδικά σχεδιασμένα αυτοκίνητα για τις νέες υπηρεσίες που θέλουν να προσφέρουν. Παράλληλά μέσω αυτών των συνεργασιών εξελίσσεται η νέα γενιά τεχνολογιών που θα συνδέσουν μεταξύ τους τα οχήματα μέσω της παράλληλης προόδου της τεχνολογίας δικτύου 5G.
 
Η Toyota δήλωσε ότι η νέα κοινοπραξία θα περιλαμβάνει επίσης την Guangzhou Automobile Group. Παράλληλα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, Shigeki Tomoyama έκανε γνωστό πως θα χρησιμοποιεί τις συνδεδεμένες τεχνολογίες της Toyota και τα ηλεκτρικά οχήματα της επόμενης γενιάς.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η συνεργασία με την κινεζική εταιρεία δεν είναι η πρώτη της Toyota, καθώς νωρίτερα έχουν ανακοινωθεί αυτές με τις Contemporary Amperex Technology και BYD για την ακόμα ταχύτερη ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Τέλος να σημειωθεί πως οι δύο εταιρείες δεν διευκρίνισαν αν η συνεργασία τους θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό ή την κατασκευή αυτοκινήτων, ενώ στο παρελθόν αμφότερες είχαν  συνεργαστεί εκ νέου πάνω σε άλλα πρότζεκτ.

Hyundai
OPEL