Επενδύει στην Βρετανία παρά το Βrexit η Nissan

2.191 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

H Νissan αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα επένδυση στο εργοστάσιό της στο Sunderland παρά τους φόβους που υπάρχουν σχετικά με το Brexit.


Η Nissan προωθεί τα σχέδια της για την κατασκευή του νέου Qashqai στο βρετανικό της εργοστάσιο παρά τις επιπτώσεις του Brexit, ανακοινώνοντας την Παρασκευή μια νέα επένδυση ύψους 52 εκατομμυρίων λιρών.

Η εταιρεία πάντως έχει ανακοινώσει πως εάν η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγήσει σε αύξηση των φόρων, η ευρωπαϊκός τομέας παραγωγής της, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης ένα εργοστάσιο στη Βαρκελώνη, θα είναι μη βιώσιμος.

Η Νissan αποφάσισε να κατασκευάσει το νέο Qashqai στο Sunderland το 2016 μετά από κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι το Brexit δεν θα έπληττε την ανταγωνιστικότητα. Οι εγκαταστάσεις στο Sunderland περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Βρετανία, το οποίο παρήγαγε 350.000 αυτοκίνητα το 2019, σχεδόν το ένα τρίτο από το τα 500.000 αυτοκίνητα που παρήγαγε το 2016.

Αυτή τη στιγμή η Nissan κατασκευάζει τα LEAF, Qashqai και Juke στη Βρετανία απασχολώντας περισσότερους από 7.000 ανθρώπους, αλλά πέρυσι σταμάτησε την παραγωγή των μοντέλων της Ιnfiniti.
 

peugeot
NISSAN