• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο γνωστός για τις σχεδιαστικές του παρεμβάσεις και ιδέες οίκος, X-Tomi Design παρουσιάζει την πρόταση του, για το πώς θα δείχνει η «άγρια» έκδοση του Tipo hatchback.

Επετειακή σπορτίφ έκδοση για το Fiat Tipo;

4.038 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2018)

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες μέρες ότι η Fiat ετοιμάζει να λανσάρει μια νέα «άγρια» και πολύ σπορτίφ έκδοση για το Tipo. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Δύο χρόνια περίπου μετά το ντεμπούτο του Fiat Tipo σε hatchback και wagon έκδοση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η ιταλική εταιρεία φαίνεται πως σχεδιάζει να προσφέρει μια νέα, πιο σπορτίφ έκδοση στην γκάμα του μοντέλου.

Συγκριμένα, το 2018 δεν είναι μια χρονιά που το Τipo κλείνει μόνο δύο χρόνια από το ντεμπούτο της τωρινής γενιάς του αλλά συμπληρώνονται και 30 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία. Το Fiat Tipo έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Ιανουαρίου 1988, όντας ο διάδοχος του Fiat Ritmo, το οποίο είχε με την σειρά του αντικαταστήσει το Fiat 128. Για αυτό, η Fiat θα προσπαθήσει να του δώσει ώθηση, παρουσιάζοντας την κορυφαία του έκδοση.
 
Θα πρέπει να περιμένουμε ότι η έκδοση αυτή θα εξοπλιστεί με κάποιο πιο ισχυρό μοτέρ; Mέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες, ωστόσο μαθαίνουμε ότι η έκδοση θα έχει νέας σχεδίασης προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, μεγαλύτερες  ζάντες αλλά και πλήθος σπορτίφ χαρακτηριστικών μέσα στην καμπίνα του.

Σημειώνουμε, πως το Tipo έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των τριών best-sellers το 2017 στην Ιταλία και ήταν ο ηγέτης στη μικρομεσαία κατηγορία με μερίδιο αγοράς 20,7%. Το αυτοκίνητο επιλέχθηκε από περισσότερους από 180.000 οδηγούς στην περιοχή της EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), καταγράφοντας μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη στα μικρομεσαία.
 

22 διαθέσιμα άρθρα για FIAT  TIPO