Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε το φετινό ραντεβού των φίλων του Wankel κινητήρα, μιας και συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παρουσίαση του 1ου αυτοκινήτου Mazda με περιστροφικό κινητήρα το 1967.

Πάνω από 75 αυτοκίνητα συμμετείχαν στο 6ο Rotary Stock, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Drag Park (Θήβα).

Το Rotary Stock είναι πλέον ένας θεσμός, που υλοποιεί το Hellenic RX8 Club και αφορά στη συνάντηση φίλων και ιδιοκτητών αυτοκινήτων με περιστροφικό κινητήρα.

Επετειακό χαρακτήρα είχε το 6ο Rotary Stock

3.617 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2017)

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή 75 και πλέον αυτοκινήτων από όλη την Ελλάδα με περιστροφικό κινητήρα (Wankel) έγινε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο χώρο του Drag Park (Θήβα) το 6ο Rotary Stock.

Το Rotary Stock είναι πλέον ένας θεσμός, που υλοποιεί το Hellenic RX8 Club και αφορά στη συνάντηση φίλων και ιδιοκτητών αυτοκινήτων με περιστροφικό κινητήρα. Φέτος μάλιστα το Rotary Stock είχε και επετειακό χαρακτήρα μιας και συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παρουσίαση του 1ου αυτοκινήτου Mazda με περιστροφικό κινητήρα το 1967.
 

Για πρώτη φορά αυτή η συνάντηση στη χώρα μας είχε και δράση μιας και οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την επίδοση του αυτοκινήτου τους στη μέτρηση 0-400 μ. στην ευθεία του αεροδρομίου Ίκαρος. Από τα 14 αυτοκίνητα, που χρονομετρήθηκαν, το Mazda RX7 Fd και το Mazda RX8 Turbo των Νίκου Κοκκίνη και Μάριου Ανυφαντή αντίστοιχα, ήταν τα γρηγορότερα με χρόνο 14,0 δλ.

Τέλος, σημειώνουμε πως πάνω από 100 άτομα παρακολούθησαν το 6ο Rotary Stock απολαμβάνοντας τη μουσική, το φαγητό και τα ποτά που ήταν διαθέσιμα για όλους. Και του χρόνου!

Mercedes
moto