Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Επίσημο: Honda και Sony ιδρύουν εταιρεία για ηλεκτρικά
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημο: Honda και Sony ιδρύουν εταιρεία για ηλεκτρικά

3.716 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2022)

Είναι πλέον επίσημο! Η Honda και η Sony συμφώνησαν τη δημιουργία νέας εταιρείας για την ανάπτυξη και την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων!

autotriti team

Έσκασε η «βόμβα»

Το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες που έρχονταν και έκαναν λόγο πως η Sony βρίσκονταν σε αναζήτηση συνεργάτη για να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχώς και αυξάνονταν. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν πίστευαν πως ο τεχνολογικός γίγαντας θα έκανε αυτό το βήμα, ασχέτως αν τα προηγούμενα χρόνια είχε παρουσιάσει δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ως πρωτότυπα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέα εταιρεία μέχρι το τέλος του έτους

Σήμερα όμως όλα ξεκαθάρισαν και μάλιστα επισήμως, καθώς η Honda είναι ο νέος συνεργάτης της Sony. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μία νέα κοινοπραξία που θα ονομάζεται απλώς «New Company» για την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, δηλαδή ηλεκτρικών. Άμεσος στόχος είναι η δημιουργία της νέα εταιρείας να έχει υλοποιηθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Το 2025 στις αγορές το πρώτο μοντέλο

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το πρώτο ηλεκτρικό των Honda-Sony θα βρίσκεται στις αγορές το 2025. Όπως είναι αναμενόμενο, η Honda θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του αυτοκινήτου σε ένα από τα εργοστάσιά της και θα χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Sony.

`Αγνωστο εάν θα πρόκειται για το σεντάν ή το SUV, Vision-S

Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στο δρόμο θα σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με κάποιο από το σεντάν ή SUV, Vision-S που έχει παρουσιάσει η Sony. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο concept δεν ήταν μια προσπάθεια αποκλειστικά της Sony, καθώς η εταιρεία συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρων τον εξαρτημάτων αυτοκινήτου όπως οι Magna Steyr, Bosch, ZF, Continental, Nvidia και Qualcomm. Σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέραμε το σχέδιο προβλέπει πως το πρώτο αυτοκίνητο των Honda-Sony θα είναι προς πώληση το 2025, οπότε τα δεδομένα της εξέλιξής του είναι σίγουρο πως θα αρχίσουν να μας απασχολούν το προσεχές διάστημα.  

Έσκασε η «βόμβα»!
-Honda και Sony ιδρύουν νέα εταιρεία για την κατασκευή και πώληση ηλεκτρικών.
-Πρώτο μοντέλο στις αγορές το 2025.
-Κατασκευή από τη Honda, πλατφόρμα από τη Sony!
-Άγνωστο αν θα πρόκειται για κάποιο από τα δύο πρωτότυπα Vision-S της Sony.
Περίμενες μία τέτοια εξέλιξη; Θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο η είσοδος ενός «Κολοσσού» όπως η Sony;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD
roadstone eurovis