Πεποίθηση της μάρκας είναι ότι ο ροτοράτος wankel κινητήρας είναι ιδανικός για να χρησιμοποιηθεί σαν range-extender.

Η πατέντα προβλέπει την κατασκευή ενός μικρού «διαδρόμου» από τον οποίο θα περνά το λάδι και διαγώνια ή κάθετα θα μπορεί να καλύπτει τα τοιχώματα του χώρου καύσης.

Η Mazda θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό για να τον τοποθετήσει κάτω από τον χώρο του πορτ-μπαγκάζ.

Επιστρέφει το wankel μοτέρ

3.277 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2018)

Και επίσημα έγινε γνωστή η πατέντα που κατοχύρωσε η Mazda για να αναβιώσει τον wankel κινητήρα, έστω και ως range extender.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την στιγμή που σας αποκαλύψαμε πως η Mazda σχεδιάζει να επαναφέρει τους κινητήρες wankel στο προσκήνιο, έστω και ως range extender για τα ηλεκτρικά της οχήματα. Πλέον, μαθαίνουμε πως η ιαπωνική μάρκα έκανε αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας που βλέπετε στην εικόνα στις 31 Αυγούστου, με το γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων να την δημοσιοποιεί τελικά πριν λίγες μέρες.

Πεποίθηση της μάρκας είναι ότι ο περιστροφικός wankel κινητήρας με ρότορες είναι ιδανικός για να χρησιμοποιηθεί σαν range-extender λόγω του μικρού του μεγέθους. Η Mazda θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό για να τον τοποθετήσει κάτω από τον χώρο του πορτ-μπαγκάζ, αν και προκύπτει άμεσα ένα πρόβλημα που oι Iάπωνες θέλουν να λύσουν. Αυτό αφορά στο ότι ο wankel κινητήρας χρειάζεται μια μικρή ποσότητα λαδιού στο χώρο της καύσης για να μειωθούν οι αντιστάσεις που συναντά ο ρότορας όταν κινείται. Για αυτόν τον λόγο η πατέντα προβλέπει την κατασκευή ενός μικρού «διαδρόμου» από τον οποίο θα περνά το λάδι και, διαγώνια ή κάθετα, θα μπορεί να καλύπτει τα τοιχώματα του χώρου καύσης με τα οποία έχει επαφή ο ρότορας και σαν αποτέλεσμα η κίνηση του θα γίνεται πολύ εύρυθμα και αποτελεσματικά.
 
Τον περασμένο Μάρτιο, ο Martijn ten Brink, αντιπρόεδρος της Mazda στον τομέα των πωλήσεων επιβεβαίωσε πως η μάρκα σχεδιάζει να αναβιώσει τον wankel κινητήρα σαν προαιρετικό range extender σε ένα από τα επερχόμενα μοντέλα της. Με την πατέντα να μοιάζει σημαντικά σε όσα περιέγραφε ο ten Brink πριν λίγους μήνες, μένει να διαπιστώσουμε και στην πράξη τι θέλει να καταφέρει η μάρκα.

Εσείς τι λέτε; Θα θέλατε να δείτε τoν wankel κινητήρα να επιστρέφει στο προσκήνιο;

PEUGEOT NEW EVANS
4green