To Focus έχει το φθηνότερο service με 384 ευρώ στην 5ετία.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Focus έχει το φθηνότερο service με 384 ευρώ στην 5ετία.

Συμπέρασμα

126.984 Επισκέψεις στο άρθρο

To Ford Focus έχει το φθηνότερο - με διαφορά- service

To Opel Astra «επισκέπτεται» το συνεργείο για service, κάθε 30.000 χλμ..

To Opel Astra «επισκέπτεται» το συνεργείο για service, κάθε 30.000 χλμ..

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Εξετάζοντας τις τιμές των service τόσο μεμονωμένα όσο και σε διάρκεια 5ετίας, αυτό που παρατηρεί εύκολα κανείς είναι η σημαντικά χαμηλότερες τιμές του Ford Focus. Το μικρομεσαίο μοντέλο της Ford «ζητάει» στα 5 χρόνια μόλις 384 ευρώ για την προγραμματισμένη του συντήρηση απαιτώντας ουσιαστικά 2 service και 3 ελέγχους χωρίς κόστος. Το συνολικό ποσό μάλιστα είναι μόλις κατά 7 ευρώ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κόστος συντήρησης του Ford Fiesta που και εκείνο ξεχωρίζει στην μικρή κατηγορία. Στα 535 ευρώ ανέρχεται το κόστος συντήρησης για το Hyundai i30 που κρατά ψηλά τη σημαία της Hyundai σε επίπεδο after sales, ενώ ξεχωρίζει και το diesel Fiat Tipo με κόστος στην 5ετία μικρότερο από 600 ευρώ αλλά και με αυξημένα διαστήματα service (κάθε 20.000 χλμ.).

Hyundai και Kia τα πιο φθηνά ανταλλακτικά
Στο θέμα μας υπολογίσαμε και το κόστος ανταλλακτικών, λαμβάνοντας υπΆ όψιν αυτά που είναι πιο πιθανό να αλλαχθούν μέσα στην 5ετία. Στο κόστος των βασικών ανταλλακτικών ξεχωρίζει το Hyundai i30 αλλά και το αδερφό Kia Ceed, ενώ εξαιρετικά χαμηλό είναι και το κόστος των ανταλλακτικών της Corolla στην υβριδική έκδοση (που διαθέτει κιβώτιο CVT).

To Opel Astra έχει τα πιο αραιά διαστήματα service
Σημαντικό τέλος είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την συχνότητα επίσκεψης του κάθε μοντέλου στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Το Opel Astra ξεχωρίζει εδώ με επισκέψεις κάθε 30.000 χλμ., γεγονός που δικαιολογεί το αυξημένο κόστος service αναλογικά, προσφέροντας τη δυνατότητα να καλύψει κανείς σε βάθος 5ετίας έως και 150.000 χλμ. Αντίστοιχα καλύτερες περιπτώσεις για όσους πραγματοποιούν περισσότερα από 15.000 χλμ./έτος, είναι τo Citroen C4 Cactus, το Peugeot 308 και η Mercedes 
A 160 με service κάθε 25.000 χλμ..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τιμές των service αφορούν τα επίσημα ποσά που λάβαμε από τις κεντρικές αντιπροσωπείες των εταιρειών και αφορούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις στις παραπάνω τιμές ανάμεσα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «τρέχουν» προωθητικά προγράμματα από τις εταιρείες που μπορεί να προσφέρουν μειωμένες τιμές και προσφορές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda