H Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη για να έχεις ηλεκτρικό!

4.882 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2021)

Η Αθήνα είναι στην πρώτη θέση της λίστας με τις καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Δεν είναι μυστικό πως η μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων έχουν ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σχεδιάζουν το μέλλον τους μακριά από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και diesel, ώστε να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που παράγουν περισσότερους ρύπους από το επιτρεπόμενο όριο. Στην Ευρώπη, ο τομέας των Μεταφορών είναι υπεύθυνος για το ένα πέμπτο των συνολικών εκπομπών ρύπων, με τα επιβατικά αυτοκίνητα να αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπορεί σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες να είναι πιο «πράσινα» από αυτά που κινούνται με θερμικούς κινητήρες, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που τα αμφισβητούν λόγω της περιορισμένης αυτονομίας που προσφέρουν σε σχέση με τα συμβατικά. Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών επίσης επηρεάζονται έντονα από το περιβάλλον με αποτέλεσμα να μειώνεται η αυτονομία τους, εάν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο ή κινείται υπό μη ευνοϊκές συνθήκες όπως είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σε έρευνα που έκανε μάλιστα το Ιdaho National Laboratory, ο καιρός μπορεί να επηρεάζει τα επαναφορτιζόμενα με πρίζα αυτοκίνητα έως και 25%.

Η ιστοσελίδα carinsurance.ae που ειδικεύεται στην ασφάλιση αυτοκινήτων πήρε ένα Tesla Model 3 και εξέτασε ποια είναι τα μέρη του κόσμου στα οποία τα ηλεκτρικά μπορούν να λειτουργούν καλύτερα. Το συμπέρασμα ήταν αυτό: Όλα είναι καλύτερα όταν βρίσκονται σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκαν τρεις πόλεις: η Αθήνα, το Λος Αντζελες και το Σίδνεϋ. Για την Αθήνα μάλιστα οι ειδικοί ανέφεραν πως έχει εντυπωσιακή μέση θερμοκρασία 17,5 βαθμών Κελσίου που είναι ιδανική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ τονίζουν πως σε 351 χιλιόμετρα, ο οδηγός μπορεί να φτάσει στα περισσότερη τουριστικά μέρη της χώρας. Οι άλλες δύο πόλεις που μπήκαν στο Τοp 5 ήταν η Λισαβόνα και η Πόλη του Μεξικό.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

Hyundai
OPEL