3 φωτογραφίες »

To Land Rover Defender 110.

Ερευνά νέα υλικά για τα οχήματά της η JLR

1.489 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2020)

H Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει ερευνητικές τεχνολογίες αεροναυπηγικής για να βρει υλικά πιο ανθεκτικά και ελαφριά με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά της αυτοκίνητα.


Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει «πρωτοποριακές» ερευνητικές δοκιμές για να δοκιμάσει νέα ελαφριά υλικά για να τα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά μοντέλα.

Το διετές πρότζεκτ λέγεται ότι χρησιμοποιήσει τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την αεροδιαστημική βιομηχανία και ότι θα εξετάσει πώς κάποια καινοτόμα μέταλλα και κάποια άλλα σύνθετα υλικά ανταποκρίνονται σε σκληρές ή διαβρωτικές συνθήκες. Τα υλικά αυτά θα δοκιμαστούν σε «μερικές από τις πιο ακραίες περιβαντολλογικές συνθήκες του κόσμου» σε διάφορα μέρη της Βόρειας Αμερικής.

Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από τη δοκιμή θα δοθούν στην ομάδα Ανάπτυξης για να προβλέψει με ακρίβεια τη μελλοντική συμπεριφορά αυτών των υλικών. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε καινοτομία στον τομέα αυτό μπορεί να πληροί τα «αυστηρά πρότυπα της εταιρείας» για μακροζωία και ποιότητα.

Ο επικεφαλής μηχανικός Matt Walters δήλωσε ότι το ερευνητικό έργο είναι μια απόδειξη της «δέσμευσης της μάρκας για την ανάπτυξη ελαφρών, ανθεκτικών και στιβαρών υλικών για τα μελλοντικά της οχήματα».

Η έρευνα, που λέγεται ότι περιλαμβάνει «παγκόσμιους συνεργάτες», αποτελεί μέρος μιας κοινοπραξίας κατασκευαστών αλουμινίου και άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων με παρόμοιους στόχους.
 

peugeot
skoda