Έρχεται Toyota GR Aygo X με τον 1.600άρη turbo του GR Yaris;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έρχεται Toyota GR Aygo X με τον 1.600άρη turbo του GR Yaris;

7.155 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2021)

Πιθανό είναι να δούμε μια GR σπορ έκδοση του νέου Toyota Aygo, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, κ. Αndrea Carlucci.

Υπό συζήτηση είναι ο ερχομός μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης GR για το νέο Aygo  X, αφού ο Andrea Carlucci, αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στο περιθώριο των δηλώσεων που έκανε για την παρουσίαση του ιαπωνικού μίνι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Carlucci: «Ποτέ μην λες ποτέ»!

Συγκεκριμένα, ο Carlucci δήλωσε σχετικά: «Aνεξαρτήτως των μελλοντικών μας σχεδίων, αυτό το αυτοκίνητο ίσως αξίζει, λόγω της ακαμψίας του, να βγει και σε μια πιο σπορ έκδοση. Ας είμαστε ξεκάθαροι, μια τέτοια σπορ έκδοση δεν είναι στα πλάνα μας αυτή την στιγμή». Στην συνέχεια, ο Carlucci, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να δούμε μια GR έκδοση αποκρίθηκε: «Ποτέ μην λες ποτέ»!

Θέλει να επεκτείνει την GR γκάμα της η Τοyota

Ο CEO της Toyota, κ. Akio Toyoda τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει την γκάμα μοντέλων της φίρμας με σπορ αυτοκίνητα που έχουν σκορπίσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της Toyota. Η Supra αναγεννήθηκε, το Yaris έλαβε σκληροπυρηνική GR έκδοση με 261 άλογα, ενώ και το νέας γενιάς GR 86 βρίσκεται τώρα στην αγορά. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν φήμες πως η Toyota σχεδιάζει να αναβιώσει το MR2 αλλά και να προσφέρει GR εκδόσεις και σε άλλα μοντέλα της γκάμας της.

GR Aygo X με το μοτέρ του GR Yaris; 

Ένα GR Aygo X θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση της GR γκάμας της Toyota, δανειζόμενο τον 3κύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα του GR Yaris, με μικρότερη φυσικά ιπποδύναμη. Σύμφωνα με το Carlucci, ένα GR Aygo X θα είχε καλύτερα κρατήματα, πιο σπορ ανάρτηση, καλύτερα φρένα, πιο σπορ κιτ αμαξώματος, ενώ η Toyota θα προσπαθούσε να μειώσει επίσης το βάρος του. Με ένα τέτοιο μοντέλο, η Τοyota θα εισερχόταν στην κατηγορία των γρήγορων μίνι που περιλαμβάνει επίσης τα Swift Sport και VW up! GTI.

Θα πηγαίνει «σφαίρα» το ιαπωνικό μίνι!
- Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Toyota
- Με το turbo μοτέρ του GR Yaris, σπορ ανάρτηση & καλύτερα φρένα
- H φίρμα επιθυμεί να επεκτείνει την GR γκάμα της με νέες εκδόσεις
Θα αγοράζετε ένα GR Aygo Χ για να είστε σβέλτοι μέσα στην πόλη ή όχι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

CORAL GAS PASXA
skoda