3 φωτογραφίες »

Το νέο μοντέλο της Lotus θα αποκαλυφθεί την Τρίτη 27 Απριλίου.

Έρχεται η νέα Lotus «Τype 131»

1.951 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2021)

Το πρώτο ολοκαίνουργιο μοντέλο της Lotus μετά από περίπου μία δεκαετία βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σε περίπου 24 ώρες από τώρα θα έχει παρουσιαστεί!

Εδώ και αρκετούς μήνες η Lotus έχει γνωστοποιήσει πως θα αρχίσει να κατασκευάζει ένα νέο sportscar μέσα στο 2021. Το νέο μοντέλο έχει την κωδική ονομασία «Τype 131», πρόκειται να τοποθετηθεί πάνω από την Evora και να αποτελέσει τον διάδοχο της Esprit, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί πως το νέο αυτοκίνητο θα υιοθετήσει το ίδιο όνομα όταν παρουσιαστεί επισήμως.
 
Ωστόσο όπως έγινε γνωστό η αποκάλυψη του νέου αυτοκινήτου δεν αναμένεται να αργήσει. Μία πρόσκληση που έστειλε η Lotus σε ασιάτες πελάτες της διέρρευσε στο διαδίκτυο και κάνει λόγο πως το μοντέλο με την κωδική ονομασία «Τype 131» θα αποκαλυφθεί πλήρως την Τρίτη, 27 Απριλίου 2021.  
 
Η Type 131 θα βασιστεί στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα από αλουμίνιο πάνω στην οποία βασίζονται και τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας. Οι πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο πως θα έχει στο μηχανοστάσιο έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων από την Toyota που θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία, ώστε η απόδοσή του να φτάσει τα 500 άλογα.
 
Το νέο βρετανικό sportscar θα συναρμολογηθεί στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της φίρμας στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου, σαν μέρος της στρατηγικής «Vision80» της εταιρείας. Τέλος όταν θα μπει επίσημα στια αγορές υποστηρίζεται πως το κόστος απόκτησης θα κυμαίνεται περίπου στις 105.000 λίρες, δηλαδή περίπου στις 120.000 ευρώ.  

home pro
test center