4 φωτογραφίες »

13 νέα μοντέλα κάποια από τα οποία και ηλεκτρικά θα λανσάρει τα επόμενα τρία χρόνια η Maserati.

Έρχονται 13 νέες Maserati έως το 2022

1.900 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2020)

Υπόσχεση πως η Maserati θα λανσάρει 13 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, επτά από τα οποία θα φτάσουν το 2022, έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Davide Grasso μιλώντας για το πλάνο που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης, που περιλαμβάνει και ηλεκτρικά μοντέλα.

Η νέα MC20 που αποκαλύφθηκε πρόσφατα είναι το πρώτο από αυτά τα μοντέλα και αναμένεται να ακολουθηθεί από κάμπριο αλλά και ηλεκτρική έκδοση μέσα στο 2021. Ωστόσο όπως φαίνεται τα μεγαλύτερο νέο δεν είναι αυτό.
 
Όπως έγινε γνωστό το μοντέλο που αναμένεται να αποτελέσει το σημαντικότερο κεφάλαιο για την ιταλική εταιρεία είναι ένα SUV που θα ανταγωνιστεί τα Pansche Macan, BMW X3 και Mercedes GLC. Το νέο SUV θα βρίσκεται κάτω από τη Levante στη γκάμα της Maserati και θα έχει λανσαριστεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
 
Από τη μεριά του, μιλώντας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων και μάρκετινγκ της Maserati, Francesco Tonon, υπαινίχθηκε ότι το αυτοκίνητο θα έχει ως βασικά του χαρακτηριστικά την πολυτέλεια, την απόδοση και την καινοτομία της Maserati, προσθέτοντας παράλληλα μεγαλύτερη δόση πρακτικότητας από ό, τι έχει η Levante.   
 
Ο Tonon επιβεβαίωσε πως η νέα GT και η Gran Cabrio θα ακολουθήσουν και θα προσφερθούν πρώτα ως αμιγώς ηλεκτρικά, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του πως «Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει καλά με το DNA της Maserati». Οι υβριδικές εκδόσεις των σημερινών Ghibli και Levante αναμένονται επίσης, ενώ πολύ πιθανό να δούμε και μία νέα Quattroporte.
 
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Tonon επιβεβαίωσε πως το νέο μοτέρ καύσης, ο 3λιτρος twin-turbo V6 κινητήρας που ονομάστηκε Nettuno θα βρεθεί σε όλη τη γκάμα των μοντέλων, ενώ αποκάλυψε πως οι αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης επιπέδου 3 θα είναι διαθέσιμες πριν από το 2024.

test center
SEAT