Έσοδα ρεκόρ για Tesla

2.199 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2020)

Η Τesla, παρά την πανδημία, συνεχίζει να βλέπει τα έσοδα της να αυξάνονται μήνα με τον μήνα, την ίδια στιγμή που η αξία της μετοχής της εκτοξεύεται.


Mε ανακοίνωσή της, η Tesla έκανε γνωστό πως για πέμπτο πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο σημείωσε έσοδα-ρεκόρ 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην αύξηση που σημείωσε σε πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά και στην πώληση πιστώσεων για ρύπους σε άλλες εταιρείες.

Η Τesla αναφέρθηκε ξανά στον στόχο της να παραδώσει μισό εκατομμύριο οχήματα μέχρι το τέλος του 2020 στους νέους τους ιδιοκτήτες, γεγονός που θα στόχος που θα αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ερωτηθείς από έναν αναλυτή κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης εάν η Tesla θέτει ως στόχο να παραδώσει 840.000 έως 1 εκατομμύριο οχήματα το επόμενο έτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk απάντησε ότι ο στόχος είναι περίπου σε αυτό το νούμερο, ενώ ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος αναφέρει πως η Tesla θα ανακοινώσει αναλυτικά τους στόχους της για το 2021 μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Tesla δεν επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία, αφού σημείωσε σταθερές πωλήσεις καθόλη της διάρκεια του έτους, σημειώνοντας κέρδη και στα τρία τρίμηνα του 2020 και παράλληλα κατάφερε να αυξήσεις την αξία της μετοχής της κατά 400% .

Ένας ανεξάρτητος ερευνητής δήλωσε πως «η εταιρεία εξακολουθεί να αποτιμάται σε υψηλό επίπεδο αλλά οι ανταγωνιστές της εργάζονται πυρετωδώς για να την φτάσουν» αναφερόμενος στα περισσότερα από 400 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στους δρόμους έως το 2024.
 

AUTOFIT PASXA
skoda