• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Υπάρχει «χώρος» στη γκάμα της Mercedes ανάμεσα στην μικρομεσαία CLA και στην μεγάλη CLS, για ένα ακόμα μοντέλο μεσαίων διαστάσεων, την CLC (ψηφιακά επεξεργασμένη φωτό).

Η Mercedes CLC (ψηφιακά επεξεργασμένη φωτό) μπροστά μοιάζει σαν να αντλεί έμπνευση τόσο από τη C-Class όσο και από την πρόσφατα ανανεωμένη CLS, κυρίως από αυτήν.

Κύριοι ανταγωνιστές της Mercedes CLC θα είναι η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe και η επόμενη γενιά του Audi A5 Sportback (ψηφιακά επεξεργασμένη φωτό).

Τα μηχανικά σύνολα, αλλά και τα υπόλοιπα μέρη της επερχόμενης CLC (ψηφιακά επεξεργασμένη φωτό) θα προέρχονται από την C-Class.

Ετοιμάζεται η 4θυρη-κουπέ εκδοχή της Mercedes C-Class

9.189 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/7/2014

Στην Mercedes επιθυμούν να δημιουργήσουν μια «οικογένεια» μοντέλων γύρω από την C-Class, προεξάρχον «μέλος» της οποίας θα είναι η CLC, ένα τετράθυρο μοντέλο κουπέ αισθητικής.

 
Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz δείχνουν να ποντάρουν πολλά στα κουπέ αισθητικής τετράθυρα μοντέλα, καθώς μοιάζουν σαν να θέλουν να καταστήσουν την εικόνα της εταιρείας τους περισσότερο νεανική και σπορτίφ. Υπό αυτό το πρίσμα, είδαν πως υπάρχει «χώρος» στη γκάμα τους ανάμεσα στην μικρομεσαία CLA και στην μεγάλη CLS, για ένα ακόμα μοντέλο μεσαίων διαστάσεων.

Το παραπάνω είχε επιβεβαιώσει λίγο καιρό πριν σε συνέντευξή του και ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Mercedes, ο κος Thomas Weber. Από την ίδια συνέντευξη είχε προέλθει η είδηση πως θα δούμε εκ νέου coupe και convertible εκδόσεις της C-Class, η οποία θα παραχθεί και σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο αποκλειστικά για την Κίνα, με το πάτωμα να διατηρείται για μελλοντική χρήση.

Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το προφανές, ότι η 4θυρη-κουπε CLC θα στηριχθεί στο πισωκίνητο πάτωμα της νέας γενιάς της C-Class. Επειδή, όμως δεν θέλουμε να περιμένουμε (φανταζόμαστε ούτε και εσείς) να δούμε την επίσημη εκδοχή της επερχόμενης CLC, απευθυνθήκαμε στον «κατάσκοπό» μας, ο οποίος μας ετοίμασε ένα σετ με ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες του μοντέλου. Όπως φαίνεται σε αυτές, η Mercedes CLC μπροστά μοιάζει σαν να αντλεί έμπνευση τόσο από τη C-Class όσο και από την πρόσφατα ανανεωμένη CLS, κυρίως από αυτήν, κάτι που ισχύει και για την πλευρική όψη του αυτοκινήτου. Πίσω, διακρίνουμε αρκετές ομοιότητες με την κουπέ ναυαρχίδα της εταιρείας, την ολοκαίνουργια Mercedes-Benz S-Class Coupe.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα μηχανικά σύνολα, αλλά και τα υπόλοιπα μέρη της επερχόμενης CLC θα προέρχονται από την C-Class. Κύριοι ανταγωνιστές του γερμανικού μοντέλου θα είναι αυτοί που φαντάζεστε, η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe και η επόμενη γενιά του Audi A5 Sportback. Χρόνοι λανσαρίσματος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά θεωρούμε πως σύντομα θα έχουμε νεώτερα, οπότε και θα επανέλθουμε στο ζήτημα.