Την ισχυρότερη έκδοση της αγωνιστικής Mustang Cobra Jet, υπόσχεται να βγάλει από το εργοστάσιό της η Ford.

Ετοιμάζεται η ισχυρότερη Mustang Cobra Jet

1.992 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2018)

Την ισχυρότερη έκδοση της αγωνιστικής Mustang Cobra Jet, υπόσχεται να βγάλει από το εργοστάσιό της η Ford.

Γιορτάζοντας μισό αιώνα ζωής από την στιγμή που η αρχική Cobra Jet έκανε την εμφάνισή της, η Ford όπως ανακοίνωσε, θα κατασκευάσει την ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.
 
Η «καρδιά» της Mustang Cobra Jet θα προέρχεται από την Ford Performance και θα είναι ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος Coyote V8 5.2 λίτρων κινητήρας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η ιπποδύναμη ή στοιχεία σχετικά με τη ροπή.
Από κει και πέρα σε ότι αφορά άλλα χαρακτηριστικά του μοντέλου, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι νέες ζάντες Weld Racing, οι οποίες θα φέρουν σήματα της 50ης επετείου του μοντέλου, ενώ θα διαθέτει και ένα διαμορφωμένο σύστημα ανάρτησης στο οπίσθιο άξονα, ειδικά σχεδιασμένη για αγωνιστικά αυτοκίνητα.
 
Η Ford αναφέρει ότι οι πλήρεις προδιαγραφές θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο είναι ήδη γνωστό πως θα διαθέτει με πιστοποιημένο από το NHRA roll cage, και καθίσματα Racetech FIA.
 
Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί σε 68 μονάδες και όλες θα φέρουν πάνω τους λογότυπα σχετικά με τα 50α γενέθλια της Cobra Jet, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το αγωνιστικό μοντέλο θα συμμετάσχει σε διάφορους αγώνες drag.           

SPRING SEAT
NISSAN