2 φωτογραφίες »

Στο δρόμο εντοπίστηκε το ανανεωμένο Ford Focus κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Ετοιμάζεται το ανανεωμένο Ford Focus

14.022 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2021)

Η Ford εργάζεται για να προσφέρει στο Focus μία ανανέωση και ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών.


Η απόφαση για το φρεσκάρισμα του Ford Focus προκειμένου να συνεχίσει με ακόμα περισσότερα εφόδια το ταξίδι τους στις αγορές είναι ειλημμένη. Μάλιστα για πρώτη φορά το δημοφιλές μικρομεσαίο εντοπίστηκε να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης, δίνοντας έτσι μία πρώτη εικόνα για τις αλλαγές που θα δεχτεί στην εξωτερική του εμφάνιση.
 
Όπως μπορούμε να δούμε στις εικόνες, η πιο προφανής αλλαγή είναι η υιοθέτηση μίας πιο μικρής γρίλιας από αυτή που εξοπλίζει το τρέχον μοντέλο. Επιπρόσθετα πιο λεπτοί φαίνεται πως είναι οι προβολείς, προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη «αγριάδα» στο «πρόσωπο» του Focus, ενώ το καμουφλάζ στον προφυλακτήρα προδίδει πως θα δούμε και νέους προβολείς ομίχλης αλλά και ανασχεδιασμένους αεραγωγούς.
 
Παρόμοιες θα είναι οι αλλαγές και στο πίσω άκρο, καθώς και εκεί περιμένουμε πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, ενώ η εσοχή της πόρτας του χώρου αποσκευών φαίνεται ότι έχει υψωθεί ελαφρώς και φέρνει το πλαίσιο της πινακίδας κυκλοφορίας σε νέα ευθυγράμμιση με το παρμπρίζ. Να σημειώσουμε πως οι εξωτερικές αλλαγές που θα λάβει το Focus, αλλά και το Focus ST-Line που βλέπουμε, θα ισχύσουν και για το ισχυρότερο ST, ωστόσο πιθανότατα να το δούμε αργότερα.
 
Αναφορικά με ενδεχόμενες αλλαγές στα μηχανικά σύνολα, δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες. Πιθανότατα η γκάμα των κινητήρων που συνδυάζει μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου θα παραμείνει απαράλλακτη, ωστόσο αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη.
 
Τέλος, το εσωτερικό θα φρεσκαριστεί και αυτό με τη σειρά του ελαφρώς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού όπως και ενισχυμένη συνδεσιμότητα. Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως η Ford ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Google με φόντο τα συνδεδεμένα οχήματα, η οποία από το 2023 αναμένεται να προσφέρει σε όλα τα μοντέλα της αμερικανικής μάρκας ένα νέο σύστημα infotainment με λειτουργικό Android καθώς και πλήθος εφαρμογών.

Mercedes
test center