2 φωτογραφίες »

Aπό το 2023 και για τα επόμενα έξι χρόνια τα νέα αυτοκίνητα της Ford θα χρησιμοποιούν το Android Automotive.

Με Android infotainment όλα τα Ford από το 2023

3.191 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2021)

Τα «χέρια» έδωσαν Ford και Google σε μία στρατηγική συνεργασία των δύο μεγάλων εταιρειών με φόντο τα συνδεδεμένα οχήματα, η οποία αναμένεται να προσφέρει σε όλα τα μοντέλα της αμερικανικής μάρκας ένα νέο σύστημα infotainment με λειτουργικό Android και πλήθος εφαρμογών.

Η Ford έχει δημιουργήσει επισήμως μια στρατηγική συνεργασία με τον τεχνολογικό γίγαντα Google. Αυτό σημαίνει ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα της μάρκας θα χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android που φυσικά θα είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και θα συνοδεύεται με όλες τις γνωστές εφαρμογές έχοντας μεταξύ άλλων στη διάθεσή του ενσωματωμένους χάρτες, αλλά και δυνατότητα φωνητικού ελέγχου.
 
Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής θα ξεκινήσουν από το 2023 και για τα επόμενα έξι χρόνια από τότε, τα νέα αυτοκίνητα της Ford θα χρησιμοποιούν το Android Automotive. Οι Χάρτες της Google θα εγκατασταθούν ως το βασικό σύστημα πλοήγησης και θα περιλαμβάνει λειτουργίες όπως κίνηση σε πραγματικό χρόνο, αυτόματη αναδρομολόγηση και καθοδήγηση λωρίδων. Ο Βοηθός Google (Google Assistant) θα είναι επίσης παρών παρέχοντας λειτουργίες φωνητικού ελέγχου προκειμένου να μην απασχολεί ο οδηγός τα χέρια του.
 
Οι ιδιοκτήτες της Ford θα έχουν επίσης πρόσβαση στο Google Play στα αυτοκίνητά τους, επιτρέποντάς τους να κατεβάζουν εφαρμογές βελτιστοποιημένες για οχήματα. Παράλληλα θα είναι διαθέσιμες και νέες εφαρμογές από άλλους προγραμματιστές, πέραν της Google, ενώ Ford και Google έχουν στο πλάνο τους να δημιουργήσουν από κοινού καινούργιες εφαρμογές.
 
Το λογισμικό Android θα κυκλοφορήσει στο σύνολο της γκάμας μοντέλων της Ford, εκτός από τα μοντέλα που πωλούνται στην Κίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία Ford και Google, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για το λογισμικό ψυχαγωγίας SYNC της Ford, το οποίο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται μέχρι το 2023 όταν αντικατασταθεί από το νέο σύστημα Android.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως η Ford θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Apple CarPlay και το Amazon Alexa, και οι οδηγοί θα εξακολουθούν να μπορούν να συνδέουν τα δικά τους smartphone με το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.  

NEO TRANSPORTER
test center