• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Την έκδοση παραγωγής του νέου Mazda2 θα τη δούμε τον Οκτώβριο στην έκθεση Παρισιού και το λανσάρισμά του θα γίνει στις αρχές του 2015.

Το εικονιζόμενο Hazumi concept υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Kodo της εταιρείας και θα αποτελέσει την πηγή έμπνευσης του νέου Mazda2.

Αγνωστος παραμένει ο βαθμός συνάφειας του εσωτερικού του νέου Mazda2 με αυτό του πρωτότυπου Hazumi concept.

Tο νέο diesel μοτέρ SKYACTIV-D 1,5 θα συνεργάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και θα δίνει στο νέο Mazda2 εκπομπές CO2 κάτω από τα 90 γρ./χλμ.

Ετοιμάζεται το νέο Mazda2 για το 2015

5.716 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/4/2014

Το Hazumi concept ήταν ένα από τα αστέρια της έκθεσης της Γενεύης. Ένα μήνα μετά και η Mazda, στηριζόμενη στο πρωτότυπο, εξελίσσει ήδη το μοντέλο που θα αποτελέσει το 2015 το νέο Mazda2.

 
Η έκθεση της Γενεύης ήταν το σκηνικό που επέλεξε η Mazda για να μας παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, το Hazumi concept. Η σημασία του για την ιαπωνική φίρμα είναι μεγάλη, καθώς το εν λόγω concept μας δίνει μια πρόγευση για τη μορφή και την εν γένει φιλοσοφία της επόμενης γενιάς του Mazda2.

Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εικόνες από ένα «καμουφλαρισμένο» μοντέλο να βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης. Δεν είναι άλλο από το νέο Mazda2, το οποίο αναμένεται να κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Δίχως αμφιβολία, το νέο πόνημα των Ιαπώνων θα υιοθετήσει και αυτό με τη σειρά του τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Kodo της εταιρείας, γεγονός που θα το καταστήσει ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της κλάσης του.

Με βάση τις διαστάσεις του Hazumi concept (μήκος 4.070, πλάτος 1.730, ύψος 1.450 και μεταξόνιο 2.585 χλστ.), αναμένουμε το νέο Mazda2 να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα μοντέλα της μικρής κατηγορίας (segment B). Στην παλέτα των κινητήρων του θα υπάρχει και το νέο Euro 6 turbodiesel μοτέρ SKYACTIV-D 1,5. Το 1.500άρι αυτό μηχανικό σύνολο θα συνεργάζεται μένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και εκπέμπει λιγότερο από 90 γρ./χλμ. CO2.