• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

Έτοιμη η μοναδική Bugatti La Voiture Noire

9.602 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2021)

Το μοντέλο παραγωγής της Bugatti La Voiture Noire αποκαλύφθηκε δείχνοντας έτσι την πραγματική εμφάνιση του αυτοκινήτου με κόστος 11 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους!

Η Bugatti La Voiture Noire είχε γίνει αρχικά γνωστή ως το ακριβότερο αυτοκίνητο στο κόσμο, το οποίο θα κατασκεύαζε η γαλλική φίρμα για έναν πελάτη της. Παρόλο το γεγονός πως η Rolls-Royce Boat Tail των 22 εκατομμυρίων ευρώ της πήρε το συγκεκριμένο τίτλο, αυτό δεν καθιστά το μοντέλο λιγότερο εντυπωσιακό, ειδικά τώρα που η έκδοση παραγωγής έχει τελικά αποκαλυφθεί.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία η La Voiture Noire, η οποία βασίζεται στη Chiron, χρειάστηκε 65.000 ώρες εξέλιξης μέχρι να οριστικοποιηθεί το τελικό μοντέλο, που εξοπλίζεται με μοναδικό ανθρακονημάτινο bodykit σε μαύρο φινίρισμα. Η απόσταση των αξόνων στην La Voiture Noire σε σχέση με την Chiron έχει αυξηθεί κατά 250 χιλιοστά και το συνολικό της μήκος ακολουθεί με αύξηση 450 χιλιοστών.

Ο πρόβολος ξεχωρίζει χάρη στα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα αλλά και τον μεγάλο προφυλακτήρα πάνω στον οποίο ενσωματώνονται τρεις μεγάλοι αεραγωγοί  και ένας πολύ σπορτίφ διαχύτης. Στο πλάι την παράσταση κλέβουν οι ριζοσπαστικής σχεδίασης ζάντες ενώ πίσω, υπάρχει ένα φωτιστικό σώμα που καλύπτει όλη την επιφάνεια σε σχήμα κύματος. Πιο χαμηλά, δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κάποιος τον αεροδυναμικό διαχύτη αλλά και τις έξι απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.
 
Η γκαλερί φωτογραφιών δυστυχώς δεν περιλαμβάνει εικόνες του εσωτερικού, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει δερμάτινη ταπετσαρία, γυαλιστερά αλουμινένια ένθετα που κοσμούν την κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, ενώ παρών είναι και το ξύλινο στοιχείο από τριανταφυλλιά.
 
Εκπλήξεις δεν υπάρχουν στο μηχανικό σύνολο του αυτοκινήτου, αφού η ισχύς πηγάζει από τον ίδιο quad-turbo W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων που «φοράει» και η Chiron και αποδίδει 1.500 άλογα και 1.600 Νm ροπής.

Σχολιάστε