Ψηφιακό σχέδιο του AscarissDesign για ένα σπορ Kia.

Ψηφιακό σχέδιο του AscarissDesign για ένα σπορ Kia.

Έτσι θα έμοιαζε η Lotus Emira αν ήταν ηλεκτρικό... της Kia

2.049 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2024)

- Έρχονται τα μικρότερα EV3, EV4 και EV5 από την Kia
- Η Kia θέλει να φτιάξει στόλο ηλεκτρικών από 30 έως 80 χιλ. ευρώ
- To όνειρο για το ακριβό Κia EVx να είναι μια ηλεκτρική Lotus Emira

Έρχονται τα μικρότερα EV3, EV4 και EV5 από την Kia

Τον Δεκέμβρη του 2020, η Hyundai και η Kia είχαν παρουσίασαν την αρχιτεκτονική E-GMP για ηλεκτρικά οχήματα. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα και 4 χρόνια αργότερα στην αγορά κυκλοφορούν το Ioniq 5, το Ioniq 6 από την Hyundai, καθώς και το EV6 και το EV9 της Kia. Ταυτόχρονα περιμένουμε το νέο crossover SUV, Ioniq 7 και τα μικρότερα Kia EV3, EV4 και EV5.

Η Kia θέλει να φτιάξει στόλο ηλεκτρικών για κάθε τσέπη

Φαίνεται πως η Kia έχει ανεβάσει ταχύτητα ολοταχώς για την ηλεκτρική εποχή. Η κορεάτικη εταιρία, υποσχέθηκε πέρυσι πως απώτερος σκοπός της είναι να δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που θα προσφέρονται σε τιμές από 30.000 έως 80.000 ευρώ. Με το EV6 και το EV9 να καταλαμβάνουν τον χώρο από 40.000 έως 55.000 ευρώ, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για φθηνότερα αλλά και ακριβότερα μοντέλα. Για τα δεύτερα η Kia δεν έχει ανακοινώσει τίποτα προς το παρόν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι φίλοι της δεν μπορούν να κάνουν όνειρα...

To όνειρο για το ακριβό Κia EVx να είναι μια ηλεκτρική Lotus Emira

Ένας δημιουργός με το ψευδώνυμο AscarissDesign παρουσίασε λοιπόν την δική του επιθυμία για ένα νέο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο από την κορεάτικη φίρμα. Πήρε μια Emira, το τελευταίο μοντέλο της Lotus που εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων και το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Kia. Φυσικά τίποτε από αυτά δεν αποτελεί επίσημο σχέδιο. Η Kia δεν έχει κάποια συμφωνία με την Lotus της Geely, άλλα ακόμα και να είχε, το να προσαρμόσει την πλατφόρμα της στην αρχιτεκτονική του E-GMP μοιάζει δύσκολο έως και παράλογο. Οι φωτογραφίες βέβαια δείχνουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα για αυτό και τις παρουσιάζουμε. 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda