Euro NCAP: Aριστα τα συστήματα υποβοήθησης των Nissan Qashqai και VW ID.5

Euro NCAP: Aριστα τα συστήματα υποβοήθησης των Nissan Qashqai και VW ID.5

2.120 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2022)

Ο Euro NCAP τέσταρε τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και αποφυγής σύγκρουσης των Nissan Qashqai, VW ID.5, Polestar 2 και Jaguar Ι-Pace και ανακοίνωσε τις βαθμολογίες τους.

Δεν διέπρεψαν Polestar 2 και Jaguar Ι-Pace

Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης των τεχνολογιών υποβοηθούμενης οδήγησης, το Euro NCAP τεστάρει τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο που προσφέρονται σε τέσσερα νέα αυτοκίνητα. Το σύστημα της Jaguar I-PACE βαθμολογήθηκε ως «Βασικό», το σύστημα του Polestar 2 ως «Καλό» ενώ το VW ID.5 και το Nissan Qashqai έλαβαν τις καλύτερες επιδόσεις και χαρακτηρίζονται ως «Πολύ Καλά».

Το Euro NCAP αξιολογεί τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης σε δοκιμές που αποτελούνται από μια σειρά κρίσιμων σεναρίων οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, όπως είναι η αποφυγή σύγκρουσης. Αξιολογεί επίσης πώς συνεργάζονται ο οδηγός και το σύστημα και πώς το σύστημα διασφαλίζει ότι ο οδηγός παραμένει αφοσιωμένος στην οδήγηση, αποφεύγοντας την υπερβολική στήριξη του οδηγού στο σύστημα. Τέλος, ελέγχεται η ικανότητα του οχήματος να μετριάσει τις συνέπειες μιας σύγκρουσης σε περίπτωση που ένα ατύχημα δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξαιρετικές επιδόσεις για Nissan Qashqai και VW ID.5

Το νέο Qashqai, που έχει ήδη εξαιρετική απόδοση στη συνολική βαθμολογία ασφάλειας του Euro NCAP, ξεχωρίζει σε αυτόν τον γύρο δοκιμών για τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Το ProPILOT σύστημα του αυτοκινήτου με σύστημα Navi Link επιδεικνύει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της βοήθειας που δίνει στον οδηγό και τον βαθμό που του επιτρέπει στον οδηγό να εξαρτάται από αυτό με επίδοση 74%. Το Qashqai πέτυχε εξαιρετική επίδοση και στον μετριασμό των συνεπειών μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης με 93%.

Το ID.5 της VW, το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το ID.3 και το ID.4, πέτυχε επίσης εξαιρετικές επιδόσεις με 76% και 85% αντίστοιχα. Και πάλι, παρέχει υψηλό επίπεδο βοήθειας στον οδηγό αλλά δεν προωθεί την υπερβολική εμπιστοσύνη που μπορεί να κάνει τον οδηγό να χάσει την προσοχή του.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen αναφέρει: «Εδώ και μερικά χρόνια και βλέπουμε πραγματικές βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συνειδητοποιούν ότι είναι σημαντικό οι οδηγοί να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης χωρίς να πρέπει να παραδώσουν τον έλεγχο πλήρως στο αυτοκίνητο, και αυτό είναι ένα από τα θέματα που εξετάζει η αξιολόγησή μας. Συγχαρητήρια στη Nissan – το Qashqai είναι το πιο προσιτό αυτοκίνητο σε αυτήν την ομάδα-, ενώ και το ID.5, έχει την υψηλότερη βαθμολογία που έχουμε δει μέχρι στιγμής».

«Καλό» το Polestar 2, στην βάση η Jaguar I-Pace

Το Polestar 2, που αξιολογήθηκε ήδη πέρυσι, έχει αναβαθμιστεί για να παρέχει καλύτερη υποστήριξη στις στροφές. Η αναβάθμιση που έγινε over-the-air στα τέλη του περασμένου έτους σε όλα τα οχήματα της μάρκας, βελτιώνει τη βαθμολογία του συστήματός του από «Μέτρια» σε «Καλή». Η βαθμολογία του για την υποβοήθηση οδήγησης ήταν 53% ενώ πήρε 88% στο μετριασμό των συνεπειών μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης.

Η Jaguar I-Pace είναι το παλαιότερο αυτοκίνητο ανάμεσα στα 4 αυτοκίνητα που εξετάστηκαν και το σύστημά της βαθμολογείται ως «Βασικό», υποδεικνύοντας πόσο γρήγορα βελτιώνονται αυτά τα συστήματα στο πέρασμα των ετών. Δίνεται έμφαση στο Driver Engagement – ​​διασφαλίζοντας ότι ο οδηγός δεν απενεργοποιείται από την οδήγηση και είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο όταν χρειάζεται. Η βαθμολογία του για την υποβοήθηση οδήγησης ήταν 53% ενώ πήρε 59% στο μετριασμό των συνεπειών μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης.

Νέες δοκιμές του Euro NCAP!
- O Euro NCAP έλεγξε την αξιοπιστία των συστημάτων
- Τέσταρε επίσης πόσο μετριάζονται οι συνέπειες μετά από μια σύγκρουση
- Εξαιρετικές επιδόσεις για Nissan Qashqai και VW ID.5
- «Καλό» το Polestar 2, στην βάση η Jaguar I-Pace
Εσύ κοιτάς πως τα πηγαίνει σε ασφάλεια το αυτοκίνητο που ενδιαφέρεσαι ή σε νοιάζει μόνο η τιμή του;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
skoda