Το ευρωπαϊκό εμπορικό λανσάρισμα του Skoda Kamiq είναι γεγονός.

Ευρωπαϊκό λανσάρισμα για το Skoda Kamiq

4.918 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2019)

Το ευρωπαϊκό εμπορικό λανσάρισμα του Skoda Kamiq είναι γεγονός με το αστικό crossover της τσεχικής μάρκας να ανακοινώνει τις πρώτες του τιμές στη «γηραιά ήπειρο».


Αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 και υπόσχεται να είναι ένα από τα πιο πρακτικά και τεχνολογικά «φορτωμένα» αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Ο λόγος για το νέο Skoda Kamiq τα οποίο ανακοίνωσε τις τιμές του για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου λανσάρεται με τιμή εκκίνησης τις 17.700 λίρες Αγγλίας (περίπου 19.900 ευρώ).
 
Το μοντέλο στην εν λόγω αγορά θα προσφερθεί σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις με την αμέσως επόμενη να ξεκινά από τις 19.135 λίρες (περίπου 21.520 ευρώ) και την τρίτη σε σειρά έκδοση να ακολουθεί με τιμή 21.180 λίρες (περίπου 23.800 ευρώ). Η κορυφαία έκδοση Monte Carlo δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμής της κάτι που θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, το βασικό μοντέλο Kamiq S εισάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με  στάνταρ ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, προβολείς LED, κλιματισμό και σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας «Swing» με οθόνη 6,5 ιντσών και σύνδεση Bluetooth. Η επόμενη έκδοση προθέτει προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, αυτόματο σύστημα προβολέων και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και οκτώ ιντσών οθόνη στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με SmartLink και Apple CarPlay.  
 
Τέλος η έκδοση κάτω από το Skoda Kamiq Monte Carlo θα εξοπλιστεί με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων και LED φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, θα υπάρξει ταπετσαρία microsuede και ένα σύστημα ψυχαγωγίας «Amundsen» με οθόνη  9.2 ιντσών και δορυφορική πλοήγηση.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα να θυμίσουμε πως το Kamiq θα εξοπλιστεί με τρεις κινητήρες βενζίνης, δύο ντίζελ και μια επιλογή φυσικού αερίου. Οι βενζίνης είναι οι γνωστοί δύο τρικύλινδροι 1.000άρηδες TSI συν τον τετρακύλινδρο των 1,5 λίτρων. Οι ιπποδυνάμεις είναι αντίστοιχα 95, 115 και 150 ίπποι. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο 1,6 TDI σε εκδοχή με 115 ίππους ενώ η G-Tec εκδοχή, όπως ονομάζει η Skoda τα μοντέλα της με CNG, θα χτιστεί πάνω στον 1,0 TSI με την ισχύ εδώ όμως προσαρμοσμένη στους 90 ίππους για την περίσταση. 

Mercedes
test center