• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ένα αυτοκίνητο μπορεί να κάψει λιγότερο από ένα scooter ή θεωρείτε αυτονόητη την απάντηση;

Ευέλικτο το Scooter αλλά η ψήφος θα πάει στο φυσικό αέριο και στο A3 g-tron.

Η διάρκεια ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο διαρκεί περίπου 3 λεπτά, αλλά χαλάλι μπροστά στην κορυφαία οικονομία, που απολαμβάνει ο οδηγός.

O χώρος αποσκευών των μοντέλων με φυσικό αέριο είναι συνήθως μικρότερος των συμβατικών αδελφών τους. Στο A3 g-tron από τα 380 πέφτει στα 280 λτ., αλλά και πάλι είναι επαρκής.

CNG Vs Scooter: Κι όμως νικητής το CNG

Διαβάστηκε από 71444 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/6/2017
 

Παλαιότερα συγκρίναμε την δεδομένη οικονομία του φυσικού αερίου στο κόστος μετακίνησης με αυτή ενός σύγχρονου scooter. Ποιο «καίει» λιγότερο; Και όμως το CNG!
 
Μα τι σχέση μπορεί να έχει ένα premium μικρομεσαίο αυτοκίνητο των 30.550 ευρώ με ένα από τα best seller scooter της αγοράς η τιμή του οποίου είναι μόλις 2.345 ευρώ; Πρακτικά καμία, γι` αυτό άλλωστε και ουσιαστικά δεν γίνεται σύγκριση. Τα πλεονεκτήματα των μοτοσυκλετών είναι δεδομένα. Αυτή η «αντιπαράθεση» έχει να κάνει μόνο με την οικονομία.

Το Audi A3 g-tron, όσο και το SYM Symphony ST200i ABS πέρα από την υψηλή ποιότητα στην κατηγορία τους, υπόσχονται κορυφαία οικονομία στο κόστος μετακίνησης. Για να πετύχει την οικονομία στο κόστος μετακίνησης, το Audi A3 g-tron χρησιμοποιεί έναν turbo κινητήρα 1,4 λτ., ο οποίος αποδίδει 110 άλογα και μπορεί να καίει φυσικό αέριο (CNG). Από την άλλη το «200άρι» scooter της SYM έχει έναν τετράχρονο  αερόψυκτο κινητήρα 168,9 κυβικών και 11,8 ίππων και ο οποίος είναι εξαιρετικά οικονομικός για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Για να διαπιστώσουμε στην πράξη (και όχι στην θεωρία) ποιο από τα δύο είναι πιο οικονομικό γεμίσαμε και κινηθήκαμε στις ίδιες διαδρομές εντός αστικού ιστού καταγράφοντας τις σχετικές μετρήσεις.
 
Το CNG καίει λιγότερο και από scooter
Το A3 1,4 ΤFSI g-tron διαθέτει δύο δεξαμενές φυσικού αερίου με συνολική χωρητικότητα 14,4 κιλών CNG. Υπάρχει και ρεζερβουάρ 50λτ. βενζίνης, το οποίο όμως χρησιμοποιείται μόνο όταν τελειώσει το φυσικό αέριο, χωρίς ο οδηγός να έχει δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των δύο καυσίμων. Θεωρητικά γεμίζει με 12,5 ευρώ, αλλά στην πράξη (οι δεξαμενές δεν γεμίζουν 100%) με 11,6 ευρώ έχει φουλάρει (τιμή φυσικού αερίου στις 23/3: 0,869 ευρώ/κιλό). Από την άλλη το scooter, που έχει ρεζερβουάρ 7,5 λτ. γεμίζει με 9,8 ευρώ (μέση τιμή αμόλυβδης στην Αττική 1,3 ευρώ /λτ.). Με το A3 g-tron καλύψαμε 325 χλμ.  με μέση κατανάλωση 4,1 kg/100 χλμ. Κάνοντας μια απλή διαίρεση βρίσκουμε πως το κόστος μετακίνησής του είναι 3,5 ευρώ /100 χλμ. Από την άλλη με το scooter καλύψαμε 227 χλμ. μέχρι να αδειάσει εντελώς, το οποίο μεταφράζεται σε μέση κατανάλωση 3,3 λτ. αμόλυβδης/100 χλμ. και κόστος 4,3 ευρώ/100 χλμ.

Τα μοντέλα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος μετακίνησης. Aποδεδειγμένα πλέον «καίνε» λιγότερο και από ένα scooter, προσφέροντας φυσικά άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις ακόμη και 5 επιβατών με τις αποσκευές τους. Οικονομικά και ευέλικτα τα scooter, αλλά θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο φυσικό αέριο!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια

O Παλιός... είναι και ωραίος και αλλιώς

Οδηγούμε: Ανανεωμένο Volkswagen Passat

Fiat 500 VS Renault Twingo

Θα έκανες μετατροπή το αμάξι σου σε ηλεκτροκίνητο;

Η κίνηση στους δρόμους

Mega Test: Ποια μοντέλα καίνε 10 cent/χλμ;

Video: Νέα BMW M8 Gran Coupe

GP Ιαπωνίας: Διπλή χαρά για τη Mercedes

Οδηγούμε: Νέο Mitsubishi L200

Ανανεωμένο Οpel Astra VS Hyundai i30

Δοκιμή: Νέα Mercedes B 200

Octavia ή Scala και 2 χιλιάρικα στην τσέπη;

Video: Opel Corsa Vs Peugeot 208

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORD: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά. Πηγή ΣΕΑΑ

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »