Δεν έχει αποκαλυφθεί αν το αυτοκίνητο μπορεί να βγει από την χώρα.

Ferrari 599 GTB για 250 δολάρια!

4.419 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2019)

Aν και πλήρως λειτουργική, αυτή εδώ η Ferrari 599 GTB δημοπρατείται ως σκραπ με τιμή από 250 δολάρια. Διαβάστε γιατί.

Σε δημοπρασία με αρχική τιμή 250 δολάρια θα μπει μια Ferrari 599 GTB σύμφωνα με όσα αναμεταδίδουν κινεζικά μέσα. Πώς όμως έφτασε ένα τέτοιο supercar να πωλείται σε τέτοια εξευτελιστική τιμή; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Ferrari αυτή ενεπλάκη σε ένα μικρό τροχαίο ατύχημα και εκεί αποκαλύφθηκε πως ο ιδιοκτήτης την είχε χωρίς ασφάλεια και δεν την είχε δηλώσει. Αμέσως κατασχέθηκε από τις τοπικές Αρχές της πόλης Dongguan της Κίνας αλλά επειδή, όπως είπαμε, δεν έχει κανένα χαρτί, δεν μπορεί να μεταπουληθεί ως όχημα έτοιμο για χρήση αλλά μόνο στην κατηγορία των οχημάτων που είναι διαθέσιμα για ανταλλακτικά παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως λειτουργικό.
 
Εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε σχετικά: «Δεν έχουμε καμιά πληροφορία για το αυτοκίνητο στα βιβλία μας και έτσι δεν μπορεί να μεταπωληθεί και να οδηγηθεί. Για αυτό είναι τόσο φθηνό, το έχουμε καταχωρήσει σαν αυτοκίνητο για σκραπ και η αξία του σε αυτή την περίπτωση φτάνει τα 347 δολάρια. Πάνω σε αυτή την τιμή δώσαμε 30% έκπτωση».

Αν και οι φωτογραφίες δείχνουν πως το αυτοκίνητο είναι καλυμμένο από ένα στρώμα σκόνης, λέγεται πως με λίγη φροντίδα, η 599 GTB μπορεί να μοιάζει εύκολα σαν καινούρια. Πληροφορίες για το πόσα χιλιόμετρα υπάρχουν στο οδόμετρό της δεν υπάρχουν αλλά έτσι και αλλιώς δεν έχει μεγάλη σημασία, λόγω της πολύ χαμηλής τιμής.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί αν το αυτοκίνητο μπορεί να βγει από την χώρα και να χρησιμοποιηθεί ή απαγορεύεται να βγει από την Κίνα λόγω έλλειψής πιστοποιητικών.
 

Mercedes
skoda