Η αναβίωση της θρυλικής Lancia Stratos είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Tο νέο μοντέλο θα είναι βασισμένο στο concept που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2010.

Η μόνη λεπτομέρεια που αποκαλύφθηκε σχετικά με τον κινητήρα είναι ότι θα παράγει 550 ίππους.

Η μονάδα παραγωγής Manifattura Automobili Torino (ΜΑΤ) θα είναι αυτή που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την κατασκευή της νέας Stratos.

Παλιά και νέα Stratos δίπλα δίπλα οδηγούν αναπόφευκτα σε ένα ταξίδι στο χρόνο...

Φίλε έρχεται η Stratos (+video)

7.984 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2018)

Ένα από τα αυτοκίνητα το οποίο κουβαλάει πολύ βαρύ όνομα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο λόγος για την Lancia Stratos.

Η παραγωγή της ιστορικής Lancia Stratos αναμένεται να ξεκινήσει όπως επίσημα ανακοινώθηκε, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φίλους του αυτοκινήτου.
 
Συγκεκριμένα το νέο μοντέλο το οποίο θα είναι βασισμένο στο concept που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2010, θα κατασκευαστεί με μέγιστο αριθμό τις 25 μονάδες, αποτίοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στο θρυλικό σπορ και αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 492 μονάδες την περίοδο 1973 έως 1978.
Η μονάδα παραγωγής Manifattura Automobili Torino (ΜΑΤ) θα είναι αυτή που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την κατασκευή της νέας Stratos, που σχεδιάστηκε από την Pininfarina και ανατέθηκε από τον Γερμανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Michael Stoschek, πρόεδρο του προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων Brose αλλά και λάτρη των μηχανοκίνητων αγώνων.
 
Η ανακοίνωση δεν αναφέρει καμία τεχνική λεπτομέρεια της παραγωγής της νέας Stratos, ωστόσο κάνει λόγο πως ο Stoschek έλαβε την άδεια να χρησιμοποιηθεί το ίδιο σχέδιο, ενώ σε ότι αφορά τις διαστάσεις του το νέο μοντέλο θα είναι παρόμοιο με το αρχικό που είχε μήκος 3710 χιλιοστά με εξίσου μικρό μεταξόνιο.
 
Η μόνη λεπτομέρεια που αποκαλύφθηκε σχετικά με τον κινητήρα είναι ότι θα παράγει 550 ίππους, ενώ σύμφωνα με τις εικόνες στο τιμόνι θα είναι προσαρμοσμένα τα paddles για την αλλαγή των ταχυτήτων.
 
Τέλος σε ότι αφορά το κόστος που θα έχει η νέα Lancia Stratos δεν έχουν υπάρξει κάποιες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μια πρώτη εκτίμηση κοντά στις 600.000 λίρες Αγγλίας (περίπου 684.000 ευρώ).

Δείτε το σχετικό video με τη νέα Lancia Stratos εν δράσει:

Mercedes
test center