Το αυτόνομο σύστημα τοποθετήθηκε επάνω σε ένα Ford Transit με σκοπό να αντικατασταθεί ο οδηγός με… ρομποτικά μηχανήματα.

Το αυτόνομο σύστημα τοποθετήθηκε επάνω σε ένα Ford Transit με σκοπό να αντικατασταθεί ο οδηγός με… ρομποτικά μηχανήματα.

Ford: Δοκιμές με… ρομπότ

7.180 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2013)

Η Ford δοκιμάζει την αυτόνομη ρομποτική τεχνολογία πάνω σε ένα Transit, με σκοπό να πραγματοποιούνται μέσω ρομπότ οι δοκιμές, που δεν είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους - δοκιμαστές.

Η Ford πραγματοποιεί δοκιμές της νέας τεχνολογίας «αυτόνομης οδήγησης» σε εγκαταστάσεις της στο Michigan. Το αυτόνομο σύστημα τοποθετήθηκε επάνω σε ένα Ford Transit με σκοπό να αντικατασταθεί ο οδηγός με… ρομποτικά μηχανήματα για την ασφάλεια του ανθρώπινου παράγοντα, μιας και τα τεστ που θα γίνονται ελλοχεύουν κινδύνους, οι οποίοι ίσως κοστίσουν τη ζωή του επιβαίνοντα.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να αναπτύχθηκε και να μελετήθηκε στην Autonomous Solutions, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τα αυτόνομα οχήματα που έχουν αναπτύξει άλλες εταιρείες, όπως η Google.
Τα τεστ της Ford ακολουθούν μια καθορισμένη διαδρομή και μια προγραμματισμένη πορεία, η οποία παρακολουθείται μέσω GPS και κάμερες, που είναι τοποθετημένες επάνω στο όχημα. Τα «ρομποτικά συστήματα» αναλαμβάνουν το τιμόνι, το γκάζι, τις ταχύτητες, το φρένο και γενικότερα την πορεία του αυτοκινήτου, καθώς αυτό περνάει επάνω από διαφόρων ειδών επιφάνειες (σαμαράκια, εμπόδια κ.ά.) σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το βίντεο του «αυτόματου ρομποτικού συστήματος»

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green