Ford: Επανεξετάζει το στόχο για μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2030

1.841 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2024)
Ford: Επανεξετάζει το στόχο για μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2030

- Κάνει δεύτερες σκέψεις η μάρκα για το all-in στα ηλεκτρικά.
- «Εάν τα plug-in υβριδικά έχουν ζήτηση θα συνεχίσουμε να τα προσφέρουμε».
- Μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό Explorer, παρουσιάζεται το ηλεκτρικό Puma.
- Σκέψεις και για νέο υβριδικό μοντέλο στην Βαλένθια.

Κάνει δεύτερες σκέψεις η μάρκα για το all-in στα ηλεκτρικά

Αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως υπάρχει στην απόφαση της Ford να πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2030. Η αμερικανική φίρμα λέει τώρα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, με την προϋπόθεση πως θέλουν τέτοια αυτοκίνητα οι αγοραστές!

«Εάν τα plug-in υβριδικά έχουν ζήτηση θα συνεχίσουμε να τα προσφέρουμε»

«Εάν δούμε μεγάλη ζήτηση, για παράδειγμα για plug-in υβριδικά οχήματα, θα τα προσφέρουμε», δήλωσε ο Martin Sander, επικεφαλής των εταιρικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων της Ford στην Ευρώπη. Το στέλεχος της μάρκας μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής «Financial Times Future of the Car» παραδέχτηκε πως η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ήπια απ' ότι αρχικά υπολόγιζε η Ford, ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχει μια σαφής τροχιά προς τον εξηλεκτρισμό. Σε κάθε περίπτωση αυτό που σημείωσε ο Sander ήταν πως «πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία μας προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας μας», κάτι που όπως φαίνεται συνηγορεί στην παράταση ζωής αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης.

Μπαίνει στην παραγωγή το ηλεκτρικό Explorer, παρουσιάζεται το ηλεκτρικό Puma

Θυμίζουμε πως η Ford ολοκλήρωσε μια επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη μετατροπή του εργοστασίου της στην Κολωνία της Γερμανίας για την κατασκευή πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων βασισμένων στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen. Θα ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Explorer τον Ιούνιο και θα αποκαλύψει ένα δεύτερο όχημα κατασκευασμένο στην πλατφόρμα MEB, επίσης τον Ιούνιο. Αργότερα φέτος η Ford θα αποκαλύψει επίσης την ηλεκτρική έκδοση του Puma, που θα ονομάζεται Gen-E, ενώ ακολουθούν και άλλα ηλεκτρικά μέσα στα οποία και επαγγελματικά οχήματα.

Σκέψεις για νέο υβριδικό μοντέλο στην Βαλένθια

Τέλος, το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της Ford περιλαμβάνει και το εργοστάσιό της στη Βαλένθια. Η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα νέο υβριδικό επιβατικό στο ισπανικό εργοστάσιο, εκεί που αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το Kuga που διατίθεται σε plug-in υβριδικές, πλήρως υβριδικές εκδόσεις και με κινητήρες βενζίνης. «Έχουμε ένα σχέδιο για το εργοστάσιό μας στη Βαλένθια», αρκέστηκε να πει ο Sander, χωρίς να γίνει περισσότερο αναλυτικός.   

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER