Ford: Σκέψεις κατασκευής ενός νέου υβριδικού SUV στην Ισπανία

2.176 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2024)
To Ford Kuga.
2 Φωτογραφίες »

To Ford Kuga.

- Θα πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο SUV.
- Επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο η Ford.
- Τοποθετήθηκε για το θέμα και ο Ισπανός πρωθυπουργός μέσω του Χ.
- Υβριδικό SUV για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Θα πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο SUV

Ένα νέο υβριδικό SUV σκέφτεται να βάλει στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στη Βαλένθια της Ισπανίας, η Ford. To εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζει επί τους παρόντος το Kuga, ενώ στο παρελθόν έχει κατασκευάσει και αλλά αυτοκίνητα όπως το Mondeo.

Επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο η Ford

Αυτή τη στιγμή δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες από το στρατόπεδο της Ford. Ωστόσο λέγεται πως το SUV θα πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο και θα εξοπλίζεται από υβριδικό σύστημα κίνησης. Σε πρόσφατη δήλωσή της, η Ford επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου στην Ισπανία, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημα προς ώρας. «Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ευρωπαϊκών αγορών για ευκαιρίες βελτίωσης της τρέχουσας γκάμας των προϊόντων μας», ανέφερε η Ford σε δήλωσή της. «Δεδομένων των αλλαγών που βλέπουμε στον κλάδο, πιστεύουμε ότι υπάρχει η ευκαιρία να προσθέσουμε ένα ολοκαίνουργιο SUV στο ευρωπαϊκό μας πλάνο, που θα κατασκευαστεί στη Βαλένθια», ολοκλήρωσε.

Τοποθετήθηκε για το θέμα και ο Ισπανός πρωθυπουργός μέσω του Χ

Παρόλο πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες επαίνεσε το ενδεχόμενο αυτό με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), γράφοντας: «Υπέροχα νέα για τη Βαλένθια, την Ισπανία και τους εργαζόμενους της Ford Ισπανίας. Η απόφαση της εταιρείας να παράγει ηλεκτρικά οχήματα εγγυάται τη βιωσιμότητα του εργοστασίου Almussafes για τα επόμενα χρόνια». Με τη σειρά του, το Γενικό Συνδικάτο Εργαζομένων (UGT) που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στο εργοστάσιο μίλησε με θερμά λόγια για την κίνηση αυτή, επισημαίνοντας πως «το εργοστάσιο θα έχει ένα νέο όχημα και θα διατηρήσει επαρκή φόρτο εργασίας».

Υβριδικό SUV για τις ευρωπαϊκές αγορές

Όπως προαναφέραμε οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πιθανό νέο μοντέλο είναι περιορισμένες. Εάν πωλείται αποκλειστικά ως υβριδικό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πωλείται μόνο σε αγορές όπου τα υβριδικά είναι δημοφιλή και τα πρότυπα οικονομίας καυσίμου είναι αυστηρά, όπως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
skoda