Το Fiesta των φωτογραφιών είναι το προ-ανανέωσης μοντέλο.

Το Fiesta των φωτογραφιών είναι το προ-ανανέωσης μοντέλο.

Ford Fiesta Vs Toyota Yaris με 125 άλογα

22.350 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2022)

Στα ίδια χρήματα, άλογα και με τον ίδιο πλούσιο εξοπλισμό, ποιο από τα δύο κορυφαία μικρά θα επέλεγες; Το πρακτικό Yaris που επιμένει στην ατμόσφαιρα και είναι πιο «εύκολο προς το χρήστη» ή το τούρμπο Fiesta με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα;

Ατμόσφαιρα ή τούρμπο στα 125 άλογα; Toyota Yaris ή Ford Fiesta;

Δύο από τα κορυφαία μικρά μοντέλα που συστήνουμε ανεπιφύλαχτα προς τους ενδιαφερόμενους είναι τα Toyota Υaris και Ford Fiesta. Το πρώτο κυριαρχεί στην κατηγορία εδώ και δέκα χρόνια χάρη στον πρακτικό του χαρακτήρα, τον εύκολο χειρισμό του, την αξιοπιστία που φέρει το όνομα της Toyota αλλά και την καλή τιμολογιακή πολιτική του. Το δεύτερο από την πλευρά του, με σύμμαχο το κορυφαίο οδηγικό ταπεραμέντο που ορίζει τα δεδομένα, τον υπερ-πλούσιο εξοπλισμό, την πολύχρονη εγγύηση και όχι μόνο έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του κοινό.

Τα αντιπαραθέτουμε στις παραπλήσιας τιμής εκδόσεις τους με κινητήρες βενζίνης, αμφότερους με απόδοση 125 ίππους. Από τη μία μάλιστα έχουμε το Toyota Yaris με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,5 λίτρου που κοστίζει από 18.140 ευρώ στην πλούσια έκδοση Style, και από την άλλη το Ford Fiesta, το οποίο εφοδιάζεται με τον 1,0 λίτρου τούρμπο και ήπια υβριδικό κινητήρα EcoBoost με τιμή από 18.495 ευρώ στην αρχική –που μόνο βασική δεν τη λες, έκδοση Titanium.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έχουν τα πάντα από εξοπλισμό

Για τη σύγκριση δεν επιλέξαμε τις αρχικές εκδόσεις τους, αλλά τις εκδόσεις που βρίσκονται πιο κοντά μεταξύ τους από πλευράς εξοπλισμού. Ναι, το Yaris έχει την έκδοση Active που είναι πιο προσιτή σε κόστος αγοράς, όμως πιο κοντά στον εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης Titanium του Ford Fiesta έρχεται η Style. Μάλιστα, η διαφορά σε ευρώ βάζοντας δίπλα δίπλα τον εξοπλισμό του κάθε μοντέλου κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα και τη μάχη πιο αμφίρροπη, σε βαθμό που «κλείνεις» με ισοπαλία.

Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο μοντέλα έχουν πολλά παραπάνω από όσα θα ζητήσει ο μέσος αγοραστής. Στοιχεία δηλαδή όπως κάμερες παρκαρίσματος, ζάντες αλουμινίου, LED προβολείς, αυτόματο κλιματισμό, hi-tech οθόνες, ψηφιακές ενδείξεις, εξελιγμένα cruise control και πληρέστατη σουίτα συστημάτων με σύστημα διατήρησης στην λωρίδα, αναγνώριση πινακίδων, αυτόματα φώτα και φυσικά αυτόνομο φρένο, μεταξύ άλλων.

Σχεδίαση: Όμορφα με το δικό τους προσωπικό στυλ

Εσωτερικό-Χώροι: Όμορφη εικόνα, πιο πρακτικό το Yaris

Κινητήρες: Δεν πληρώνει τέλη και μπαίνει δακτύλιο το Fiesta

Στο δρόμο: Συναρπαστικό το Fiesta, ευκολοδήγητο το Yaris

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto