Κοστίζοντας 16.897 ευρώ (τιμή με το όφελος απόσυρσης), το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είναι το φθηνότερο diesel Focus της αγοράς.

Η σχεδιαστική αναβάθμιση, έδωσε στο νέο Focus μια δυναμική και ξεχωριστή εικόνα.

Ford Focus 1,5 TDCi 95 PS

36.458 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/1/2015

Το νέο Ford Focus, εξοπλισμένο με τον 1,5 λτ πετρελαιοκινητήρα των 95 ίππων, αποτελεί την φθηνότερη diesel επιλογή στη γκάμα του μοντέλου. Με 16.897 ευρώ ο αγοραστής του απολαμβάνει οικονομία κίνησης, σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

 
+ Κινητήρας, οδική συμπεριφορά, ποιότητα υλικών, εμφάνιση
- Χειρισμός infotainment 

Ένα εκ των σημαντικότερων μοντέλων στην γκάμα της Ford είναι το Focus. Ως εκ τούτου το εφοδίασαν και με μια δεύτερη εκδοχή του νέου 1,5 TDCi κινητήρα, η απόδοση του οποίου ανέρχεται στους 95 ίππους. Το αξιοσημείωτο όμως είναι η τιμή διάθεσής του, η οποία ανέρχεται στα 16.897 ευρώ (τιμή με το όφελος απόσυρσης) καθιστώντας έτσι το νέο Ford, ως το φθηνότερο diesel Focus της αγοράς. 

Εμφάνιση: Χωρίς διαφορές από την έκδοση με τους 120 ίππους
Οι αλλαγές που φέρει το νέο Focus, συγκριτικά με το προηγούμενο, εντοπίζονται, κυρίως, στο εμπρόσθιο μέρος, το οποίο έχει αρκετές αλλαγές και είναι σύμφωνο με την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «One Ford». Εκεί ξεχωρίζει η νέα γρίλια με χρώμιο, τα μακρόστενα και πιο δυναμικά φώτα, το τονισμένο καπό, αλλά και ο αλλαγμένος προφυλακτήρας με τους μακρύτερους προβολείς ομίχλης. Στο πλάι του αμαξώματος ξεχωρίζουν μόνο οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, ενώ πίσω προστίθενται πινελιές χρωμίου και αλλάζει ελαφρώς η σχεδίαση των φωτιστικών και της πόρτας του χώρου αποσκευών.