Η εταιρεία Classic Recreations ετοιμάζεται να την κάνει ξανά διαθέσιμη στην επερχόμενη έκθεση SEMA.

Επιστρέφει η Boss 429

4.101 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2018)

H εταιρεία Classic Recreations είναι έτοιμη να προσφέρει με τη σύμφωνη γνώμη της Ford, μια από τις σπανιότερες Μustang όλων των εποχών.

To να βρει κάποιος κάποια αυθεντική Μustang Boss 429 είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αν σκεφτεί κανείς πως κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, το μοντέλο σε αυτή την συγκεκριμένη έκδοση μπήκε στη γραμμή παραγωγής για μόνο δύο χρόνια. Τώρα όμως, η εταιρεία Classic Recreations ετοιμάζεται να την κάνει ξανά διαθέσιμη στην επερχόμενη έκθεση SEMA.

Η ολοκαίνουρια Mustang Boss 429 δεν θα εξοπλιστεί φυσικά με τον V8 7,0 λίτρων κινητήρα που «φορούσαν» τα μοντέλα στο παρελθόν αλλά θα κάτω από το καπό θα έχουν έναν V8 κινητήρα 8,4 λίτρων απόδοσης 815 ίππων.
 
Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία πίσω από το αρχικό μοτέρ καθώς όχι μόνο αυτό χρησιμοποιήθηκε ακόμα και σε αγώνες NASCAR αλλά υποχρέωσε εκείνα τα χρόνια την εταιρεία να βγάλει από τη γραμμή παραγωγής έναν μεγάλο αριθμό Mustang και να οργανώσει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που είχαν στόχο να μεγαλώσουν τον χώρο όπου θα τοποθετούταν ο κινητήρας, αφού οι διαστάσεις του ήταν αρκετά μεγάλες.

Ο ιδιοκτήτης της Classic Recreation δήλωσε: «H Boss 429 είναι μια από τις πιο υπέροχες και σπάνιες Μustang που παρήχθησαν ποτέ και είναι τόσο πολύτιμές που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν τις οδηγούν. Εμείς προσφέρουμε τη δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος ένα απίστευτα σπάνιο μοντέλο που θα μπορούν να το οδηγήσουν, την ίδια στιγμή που εξοπλίζεται με νέο σασί και μοτέρ και είναι ουσιαστικά πιο εύκολο να το οδηγήσεις».
 

Mercedes
test center