Την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα ισχυροποιεί η Mercedes-Benz, η οποία θα ξεκινήσει ένα νέο εργοστάσιο στην Πολωνία.

Φορτσάρει για μπαταρίες η Mercedes

1.564 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2019)

Την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα ισχυροποιεί η Mercedes-Benz, η οποία θα ξεκινήσει ένα νέο εργοστάσιο στην Πολωνία.

Μόλις χθες σας παρουσιάσαμε τη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Panasonic προκειμένου οι δύο ιαπωνικές εταιρείες να ξεκινήσουν την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και σήμερα έγινε γνωστό πως μία ακόμα ισχυρή μάρκα θα ξεκινήσει τις επενδύσεις τις στο συγκεκριμένο τομέα.
 
Ο λόγος για τη Mercedes-Benz, η οποία σκοπεύει να ανοίξει ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην Πολωνία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις της σε ηλεκτρικά οχήματα την επόμενη δεκαετία.
 
Η Daimler επενδύει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών που περιλαμβάνει εργοστάσια στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Κίνα και την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της.
 
Το νέο εργοστάσιο στην Πολωνία θα βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο κινητήρων του Jawor, 100 χιλιόμετρα από τα γερμανικά σύνορα. Το εργοστάσιο κινητήρων θα ξεκινήσει την παραγωγή τετρακύλιδρων μονάδων για υβριδικά και συμβατικά οχήματα.
 
Η Daimler θα αγοράσει μπαταρίες αξίας άνω των 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων. Σύμφωνα με τα πλάνα της σχεδιάζει να κατασκευάσει τουλάχιστον 10 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, μέχρι το 2022, ξεκινώντας με το πλήρως ηλεκτρικό SUV της Mercedes EQC, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. 

NEO TRAFIC
moto