Η Toyota και η Panasonic ξεκινούν μία νέα συνεργασία προκειμένου να κατασκευάσουν μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μαζί Toyota και Panasonic

2.145 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2019)

Η Toyota και η Panasonic ξεκινούν μία νέα συνεργασία προκειμένου να κατασκευάσουν μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με στόχο να ωθήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην αγορά οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Όπως έγινε γνωστό από το επόμενο έτος οι δύο εταιρείες θα ιδρύσουν μία νέα κοινοπραξία, με την αυτοκινητοβιομηχανία να είναι ο κάτοχος του 51% των μετοχών και την Panasonic να κρατά το υπολειπόμενο ποσοστό (49%), επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις φήμες που είχαν υπάρξει πριν από λίγο διάστημα.
 
Η κοινή επιχείρηση η οποία βασίζεται σε μια αρχική εταιρική σχέση αναφορικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο εταιρειών στα τέλη του 2017, αντικατοπτρίζει το στόχο των ιαπωνικών εταιρειών να γίνουν ένας από τους μεγαλύτερους φορεί παγκοσμίως στον κλάδο των μπαταριών, ο οποίος είναι ζωτικός για την ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Οι δύο εταιρείες θα συγκεντρώσουν μέρος του υπάρχοντα εξοπλισμού αλλά και προσωπικού που σχετίζονται με τις μπαταρίες, στη νέα επιχείρηση. Η Panasonic θα μεταφέρει επίσης τις ικανότητές της παραγωγής στην Ιαπωνία και την Κίνα για τις λεπτές, ορθογώνιες πρισματικές μπαταρίες.
 
Οι εταιρείες θα μεταφέρουν συνολικά 3.500 εργαζόμενους, ενώ οι μπαταρίες που παράγει η κοινοπραξία θα πωλούνται σε διάφορες εταιρείες αυτοκινήτων. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το μέγεθος του κεφαλαίου της επιχείρησης δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Hyundai
OPEL