Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Honda σκέφτεται η ΜΥ 2018 εκδοχή του νέου Civic Type R να έχει δύο εξοπλιστικές εκδόσεις.

Το νέο Honda Civic Type R ετοιμάζεται σε λίγες εβδομάδες να κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο στις Η.Π.Α., με τιμή κοντά στα 35.000 δολάρια (περίπου 32.700 ευρώ).

Φθηνότερο Civic Type R;

5.926 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/4/2017

Το νέο Honda Civic Type R ετοιμάζεται να αρχίσει την εμπορική του καριέρα στις Η.Π.Α., από όπου έρχεται η πληροφορία πως από του χρόνου θα αποκτήσει και μία δεύτερη -φθηνότερη- έκδοση.

 
Το νέο Honda Civic Type R ετοιμάζεται σε λίγες εβδομάδες να κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο στις Η.Π.Α., με τιμή κοντά στα 35.000 δολάρια (περίπου 32.700 ευρώ). Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η ιαπωνική εταιρεία σκέφτεται η ΜΥ 2018 εκδοχή του οχήματος, να έχει δύο εξοπλιστικές εκδόσεις.
 
Η μία θα είναι η Touring του ΜΥ 2017, αλλά μάλλον θα υπάρξει και μία βασική εκδοχή, που θα φέρει το Civic Type R πιο κοντά στις «μάζες». Δεν είναι ακόμα σίγουρο, ούτε φυσικά γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να αφαιρεθεί από τον κατάλογο του εξοπλισμού. Ελπίζουμε μόνο να αφορά στις «εντυπώσεις» και όχι στην «ουσία» του αυτοκινήτου…
   
Υπενθυμίζουμε πως το νέο Civic Type R έχει 320 ίππους από το 2λίτρο VTEC Turbo σύνολο, η ροπή του οποίου είναι στα 400 Nm. Η μετάδοση της κίνησης στους τροχούς γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων με λειτουργία rev-match, για κατεβάσματα με αυτόματο «τσίμπημα» του γκαζιού.
 
Στον εξοπλισμό του έχει στοιχεία όπως τα full LED φώτα, το σύστημα infotainment με την 7άρα οθόνη και GPS, αλλά και τα φρένα της Brembo. Ποιος ξέρει; Ίσως κάποια από αυτά να λείψουν σε μία πιθανή βασική έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Type R -όπως όλα τα Civic- φτιάχνεται στο Σουίντον της Αγγλίας, ενώ ο νέος turbo κινητήρας του κατασκευάζεται από την Honda Αμερικής στο Οχάιο.