Geely: Δοκιμάζει αυτοκίνητα με μεθανόλη στη Δανία

Geely: Δοκιμάζει αυτοκίνητα με μεθανόλη στη Δανία

1.864 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2022)

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, μάρκα που έχει στην κατοχή της μάρκες όπως η Volvo, δοκιμάζει στη Δανία τρία μοντέλα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο την μεθανόλη με σκοπό την έναρξη των πωλήσεων τους σε χώρες της Ευρώπης.

Με την συνεχή αυστηροποίηση των κανονισμών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, το κινεζικό Geely Holding Group είδε ένα άνοιγμα για την ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο σπεύδει να χρησιμοποιήσει. Αυτή την εβδομάδα η Geely ξεκίνησε δοκιμές στη Δανία σε τρία οχήματα, δύο compact sedan της Emgrand και ένα φορτηγό Farizon M100, τα οποία κινούνται με μεθανόλη, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να λάβουν τις εγκρίσεις τύπου και να ξεκινήσουν στο μέλλον την εμπορική τους πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά. Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει 15 μήνες, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως τα συγκεκριμένα μεθανολοκίνητα οχήματα έχουν περάσει αντίστοιχες δοκιμές στην Κίνα και είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αντίστοιχης με το ευρωπαϊκό Euro6.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

70% λιγότερο CO2 από την βενζίνη

Σύμφωνα με τη Geely, τα οχήματα που κινούνται με μεθανόλη εκπέμπουν έως και 70% λιγότερους ρύπους σε σχέση με εκείνα που «καίνε» βενζίνη. Μάλιστα, ο κινεζικός κολοσσός είχε ήδη δοκιμάσει πριν λίγο διάστημα ένα compact sedan της Emgrand στην Ισλανδία και κατάφερε 46 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο, επίδοση εξαιρετική σε σχέση με κάποιο αντίστοχο βενζινοκίνητο μοντέλο.

Το κινεζικό στρατόπεδο αναφέρει πως έχει στα πλάνα του να λάβει εγκρίσεις τύπου για κάποια από τα μοντέλα που κινούνται με μεθανόλη, για την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τα λανσάρει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώστε πως, η Geely έχει επενδύσει περί τα 473 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη οχημάτων που «καίνε» μεθανόλη τα τελευταία 17 χρόνια και έχει στο ρόστερ της περισσότερα από 20 μεθανολοκίνητα μοντέλα.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως για να ξεκινήσει η κυκλοφορία οχημάτων με μεθανόλη θα πρέπει να χτιστεί ένα επαρκές δίκτυο ανεφοδιασμού στις χώρες της Ευρώπης. Πόσο πιθανό σας φαίνεται κάτι τέτοιο; Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η προσπάθεια της Geely για «εισβολή» στις ευρωπαϊκές αγορές...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
skoda