H νέα SL θα έχει πολύ ριζοσπαστική ισχύ.

Γεγονός η νέα Mercedes SL

2.942 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2018)

Ο CEO της Daimler κ.Dieter Zetsche επιβεβαίωσε τις φήμες που ανέφεραν ότι η Mercedes, οχι μόνο δεν θα «κόψει» την SL, αλλά ότι ετοιμάζει και την νέα της γενιά!

H ιστορία της Mercedes-Benz SL είναι μεγάλη ενώ η κληρονομιά που έχει αφήσει σε ολόκληρη την κατηγορία του είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το ντεμπούτο της έγινε πίσω στο 1954 και αμέσως αποτέλεσε για πολλούς το πρώτο «εξωτικό» αυτοκίνητο μετά τον ΒΆ Παγκόσμιο Πόλεμο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, η τωρινή 6ης γενιάς SL δεν έχει συνεχίσει την ίδια θετική πορεία, με τις πωλήσεις της να μην είναι ικανοποιητικές, κυρίως λόγω της Mercedes-AMG GT που την έχει υποσκιάσει.

Παρά τις φήμες ωστόσο που ανέφεραν ότι η Mercedes είναι έτοιμη να «κόψει» την SL από την γκάμα της, ο CEO της Daimler Dieter Zetsche ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν σταματήσει η παραγωγή του μοντέλου αλλά και ότι σύντομα σχεδιάζεται και η SL νέας γενιάς. Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Δουλεύουμε πάνω στην νέα γενιάς SL. To σχέδιο είναι να φτιάξουμε ένα πραγματικό απίθανο αυτοκίνητο, ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο».
 
Από την άλλη πλευρά, δεν ανακοίνωσε πότε θα είναι έτοιμο ενώ φάνηκε έτοιμος να δώσει στην SL πολύ ριζοσπαστική σχεδίαση λέγοντας: «Όποτε καταφέραμε να δώσουμε καινοτόμο στιλ, η SL είχε καλή απόδοση στην αγορά και αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, αν και οι πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή μέσα  είναι ανεπιβεβαίωτες, το γερμανικό μοντέλο θα παίρνει ισχύ από υβριδικά μηχανικά σύνολα, εκ των οποίων πρόκειται να είναι ένας 3λιτρος με 440 άλογα, αλλά και ένας twin-turbo 4.0-λίτρων V8 που στην πρώτη εκδοχή θα προσφέρει 529 ίππους και στη δεύτερη 620. Τέλος υπάρχουν επίσης φήμες και για μια plug-in υβριδική έκδοση που θα περιλαμβάνει τον τελευταίο κινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα που βγάζει 206 άλογα, με τη συνδυασμένη ισχύ να είναι μεγαλύτερη από 810 ίππους και ροπή στρέψης 1000 Nm.  

Mercedes
moto