Στην εικόνα βρίσκεται το αγωνιστικό concept της Τοyota Supra.

Γέννημα-θρέμμα Japan η νέα Τοyota Supra

2.539 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2018)

Αποκαλυπτικός ήταν ο αντιπρόεδρος της ιαπωνικής μάρκας στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Gerald Killmann σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από την νέα Toyota Supra. Δείτε ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για την τιμή της.

Κομμάτι-κομμάτι συμπληρώνεται το πάζλ γύρω από όλα όσα θα δούμε στην Toyota Supra παραγωγής που αναμένεται να παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Οι τελευταίες πληροφορίες έρχονται από το στόμα του αντιπροέδρου της ιαπωνικής μάρκας στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Gerald Killmann μέσω μιας συνέντευξης που έδωσε σε διεθνές μέσα. Αρχικά, έγινε γνωστό ότι η ανάπτυξη της Supra έλαβε χώρα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ιαπωνία, με τον Killmann να ξεκαθαρίζει πως αν και όντως έχει βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με την BMW Z4, υιοθετεί εντελώς διαφορετική σχεδίαση στην καμπίνα αλλά και στην εξωτερική εμφάνιση.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η δήλωση του ότι η ισχύς της θα πηγάζει από ένα ή περισσότερα μοτέρ BMW, ενώ στην συνέχεια απέρριψε κάθε ενδεχόμενο προσθήκης ενός υβριδικού κινητήριου συνόλου. Σε ό,τι αφορά την μετάδοση, έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η Supra θα προσφέρεται μόνο με αυτοματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ο Κillmann έκανε αναφορά και στην τιμή με την οποία θα διατίθεται το μοντέλο, με τον ίδιο να αναφέρει ότι θα είναι αρκετά πιο ακριβή από το GT 86 (που κοστολογείται στην Γερμανία από 29.900 και φτάνει μέχρι τις 35.990 ευρώ), δικαιολογημένα σύμφωνα με τον ίδιο, αφού το μοντέλο θα αποτελεί η κορυφαία επιλογή στην γκάμα της μάρκας. 

Tέλος, με την Toyota Supra και την BMW Z4 να μοιράζονται πολλά μηχανικά μέρη, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να κατασκευάσουν από κοινού τα δύο μοντέλα στο εργοστάσιο Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας.

Hyundai
4green