Γεωργιάδης: Θέλουμε να φέρουμε τη VW στην Ελλάδα

3.448 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2019)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση πως η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να φέρει το εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Volkswagen για την επιλογή της Τουρκίας ως τη χώρα που θα κατασκευαστεί το νέο της εργοστάσιο, την οποία διαδέχθηκαν η εισβολή στη βόρεια Συρία και το προσωρινό «πάγωμα» της συμφωνίας, έρχεται η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, για το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο γερμανικό group.

Ο υπουγός δήλωσε στην ΕΡΤ1 «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση».

Φυσικά, αυτή θα ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη για τη χώρα μας ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν φαβορί τη Σερβία για την επένδυση ύψους 1,3 δις ευρώ που θα ανοίξει περί τις 4.000 θέσεις εργασίας. Παρόλα ταύτα, μένει να δούμε τι θα συμβεί αφού το γερμανικό στρατόπεδο αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας.

PEUGEOT NEW EVANS
4green