• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Γιατί μεγάλωσε και αγρίεψε το νέο RAV4;

Γιατί μεγάλωσε και αγρίεψε το RAV4;

Διαβάστηκε από 29642 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/12/2018
 

H νέα γενιά του RAV4 δεν μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες. Το RAV4 αλλάζει και αφήνει πίσω του ένα κενό. Μήπως η Toyota ετοιμάζεται να το γεμίσει με κάτι άλλο; Με τι;

Το νέο RAV4 θα κάψει καρδιές. Είναι θηρίο. Ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί ένα τόσο επιβλητικό μοντέλο στην κατηγορία από την Toyota. Με την πρώτη ματιά οι γωνιώδεις θόλοι των τροχών ξεκινούν τη δημιουργία εντυπώσεων που συμπληρώνεται από μία πολύ επιθετική μάσκα με ένα «σαγώνι» που θα μπορούσε να ήταν και της επερχόμενης Supra.

Η μούρη μάκρυνε ενώ τα δύο παρμπρίζ έγιναν πιο κεκλιμένα και το αυτοκίνητο από το προφίλ δείχνει πολύ πιο σπορ, σαν ένα τεράστιο φτιαγμένο στέισον από αυτά που μας έχει συνηθίσει να βλέπουμε η Audi, μόνο πιο γωνιώδες, με ακμές και ύψος από το έδαφος.

Το νέο RAV4 θα κάψει καρδιές γιατί ανεβαίνει κατηγορία, αυξάνει διαστάσεις παντού, και αφήνει πίσω του ένα κενό που το μικρότερο C-HR δεν καλύπτει. Με τα δύο SUV της η μάρκα έχει δείξει ότι πλέον η σχεδίαση ηπίων τόνων είναι παρελθόν. Τα SUV εξάλλου αποτελούν τον κορμό της γκάμας και όχι περιφερειακά μοντέλα, όπως παλιότερα, οπότε και η σχεδιαστική γλώσσα μίας γενιάς πρώτα εκδηλώνεται σε αυτά.

Η Toyota δεν θα διστάσει να λανσάρει ακόμη ένα μοντέλο που να γεφυρώσει το RAV4 με το C-HR. Η μάρκα εξάλλου έχει πειραματιστεί στο παρελθόν με διάφορες ιδέες, όπως αυτή που είδαμε πριν μερικά χρόνια στο Urban Cruiser. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Ειδικά αν ακούσει κανείς τις φήμες που θέλουν το Avensis να σταματάει για μία γενιά, αν όχι τελείως, τότε φαίνεται πως η Toyota έχει ανάγκη ένα μοντέλο που θα καλύψει το κενό όχι μόνο ανάμεσα στα δύο SUV της, αλλά και το κενό που θα αφήσει πίσω του το Avensis.

Και μια τέτοια κίνηση δεν είναι παράλογη, δεδομένου ότι η μεσαία κατηγορία πιέζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ και περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τα SUV, ένα ενδιάμεσο μοντέλο μεταξύ του C-HR και του μεγαλύτερου πλέον RAV4 που καλύπτει και το κοινό του Avensis είναι η καλύτερη λύση.

Εσείς συμφωνείτε; Πως βλέπετε το νέο RAV4; Σας αρέσει; Σας πέφτει λίγο μεγάλο; Ή μήπως είναι το RAV4 που πάντα θέλατε; Τι λέτε;

Tags: TOYOTA RAV4
 
Σχολιάστε την είδηση 5 σχόλια

Κάντου το καλύτερο πλύσιμο με 5 κινήσεις!

Πρώτη Δοκιμή: Νέο Citroen C5 Aircross

Mercedes C-Class Vs ΒMW Σειρά 3

Αποκλειστικό: Νέο Renault Captur

Η κίνηση στους δρόμους

Δίνεις δόση ή ντούκου;

Γκάζια και γοητεία χωρίς βενζίνη! Σε χαλάει;

Πως να καθυστερήσεις ή και να σταματήσεις τους κλέφτες;

Diesel και LPG! Κουμπώνει;

Πολέμησε τους εχθρούς του χρώματος!

Κολλάει το σασμάν;

Αμορτισέρ: check ή αντικατάσταση;

Το αντί-S2000 της Hyundai

Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

FORD: Δείτε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα MyFiesta

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο, 100€/μήνα

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »