• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μια «έκπληξη», κάτι γρήγορο, μας ετοιμάζει η VW σε 1-2 μήνες, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 40 χρόνια του Golf GTI. Όλα δείχνουν πως θα μας παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του Golf R400 Concept.

Το Golf R400 Concept με το 2.0 TSI μοτέρ των 400 ίππων, έκανε το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. και είχε (περιορισμένη) τελική 280 χλμ./ώρα. Αντίστοιχες αναμένονται οι επιδόσεις του μοντέλου παραγωγής.

Μάλλον το κορυφαίο Golf θα πάρει το 5κύλινδρο 2.5 TFSI σύνολο του Audi RS3. Οι φήμες θέλουν την απόδοσή του να φτάνει από τα 367 στα 420 άλογα, κάτι που θα μετονομάσει το μοντέλο πιθανότατα σε Golf R420.

Golf 400+ PS σε 1-2 μήνες

5.453 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/4/2016

Σε 1-2 μήνες, μάλλον θα δούμε την έκδοση παραγωγής του VW Golf R400 Concept, η οποία θα πάρει το 2.5 TFSI σύνολο του Audi RS3 και θα το φτάσει στους 420 ίππους, κάτι που αναγκαστικά θα το μετονομάσει σε Golf R420.

 
Ήταν στην έκθεση του Πεκίνου πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η Volkswagen μας παρουσίασε το Golf R400 Concept. Από τότε έχουν υπάρξει άπειρες φήμες για το μέλλον του, ενώ έχει «συλληφθεί» στο παρελθόν να υποβάλλεται σε δοκιμές εξέλιξης στο Nurburgring. Όμως, όλα πλέον δείχνουν πως είμαστε μια ανάσα από το λανσάρισμά του στην κανονική έκδοση παραγωγής.

Το παραπάνω προέκυψε από μια συνέντευξη του υπεύθυνου επικοινωνίας της φίρμας, Dominik Hoberg, κατά την οποία είπε: «Μπορεί να έρχεται μια έκπληξη.». Συνέχισε εξηγώντας, πως καθώς η εταιρεία γιορτάζει τα 40 χρόνια του Golf GTI, η «έκπληξη» θα είναι κάτι γρήγορο, το οποίο θα παρουσιαστεί το Μάιο ή τον Ιούνιο. Αν ισχύει αυτό, μάλλον μιλάμε είτε για το Wοrthersee είτε για το Goodwood Festival of Speed.

Ως πρωτότυπο, το αυτοκίνητο έφερε το 2.0 TSI μοτέρ σε απόδοση που έφτανε τους 400 ίππους. Διέθετε 6άρι DSG κιβώτιο και τετρακίνηση 4ΜΟΤΙΟΝ, ενώ ήταν σε θέση να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. Η τελική του Golf R400 Concept περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα.


Το τι κινητήρα θα διαθέτει το μοντέλο παραγωγής, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως τελικά θα λάβει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 5κύλινδρου 2.5 TFSI συνόλου που φορά το Audi RS3. Οι φήμες θέλουν την απόδοσή του, η οποία στο RS3 βρίσκεται στα 367 άλογα, να φτάνει τελικά στους 420 ίππους, κάτι που θα μετονομάσει το μοντέλο πιθανότατα σε Golf R420. Οι επιδόσεις αναμένεται να είναι αντίστοιχες με αυτές του πρωτότυπου R400. Αν όχι καλύτερες…

Λέγεται πως το κορυφαίο hatch της VW θα υιοθετήσει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία, που θα δούμε στο μέλλον στην ανανέωση του «κανονικού» Golf. Η παραγωγή του αναμένεται να είναι περιορισμένη και η τιμή του προβλέπεται να είναι τσιμπημένη. Τόσο, που μπορεί να περνάει και αυτή του Audi RS3 Sportback...

 
 • anti-vw

  Bλέπω χαρές και πανηγύρια για εσάς εκεί στο autotriti,θα μας τα πρήξεται κανονικά τώρα με την σούπερ-ντούπερ ποιότητα,επιδόσεις,πολυτέλεια καλύτερη και από Bentley και πάει λέγοντας,πάντως εδώ θα είμαστε για να σας διορθώνουμε τα κακώς κείμενα από την προπαγάνδα που ασκείται υπέρ αυτής της εταιρείας λές και είναι η μοναδική στον κόσμο.Θα γελάσουν και τα σκυλιά μόλις το τεστάρετε με τους ανάλογους διθυράμβους.Και τώρα μπορείτε να το κόψετε το σχόλιο και να το παραφράσεται σύμφωνα με την <<δημοκρατική>>σας δεοντολογία.

    9
  • autotriti

   Απάντηση: Ο καθένας κρίνεται αγαπητέ. Εμείς από την είδησή μας και το περιεχόμενό της και εσείς από το σχόλιο και το ύφος σας... Υ.Γ. Από πότε είναι προπαγάνδα η δημοσίευση μιας είδησης για ένα μοντέλο που έρχεται;

     11
 • Germanotsolias

  Αθανασιος θεος ρε φιλε εκλαψα! Tfsi:Turbo Fried Superfoods Implementer (Τουρμπο υλοποιητης τηγανιτων υπερ-φαγητων)

    1