Το σχέδιο προέρχεται από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Το σχέδιο προέρχεται από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Η Apple τερμάτισε τις προσπάθειες κατασκευής αυτοκινήτου!

1.830 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2024)

- Apple iCar ήταν και πάει!
- Τέλος η προσπάθεια μετά από 10 χρόνια.
- Προτεραιότητα για την Apple η τεχνητή νοημοσύνη.

Apple iCar ήταν και πάει!

Apple iCar ήταν και πάει! Μετά από μια δεκαετία ανάπτυξης οι προσπάθειες της Apple να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσαν στο κενό. Όπως έγινε γνωστό, ο τεχνολογικός κολοσσός ενημέρωσε τους εργαζόμενους που δούλευαν πάνω στο εν λόγω πρότζεκτ να σταματήσουν, ενώ παράλληλα η ομάδα που είχε αναλάβει τη δουλειά θα διαλυθεί μετά από δέκα χρόνια δουλειάς!

Τέλος η προσπάθεια μετά από 10 χρόνια

Αν και το αυτοκίνητο δεν ανακοινώθηκε πότε επίσημα από την Apple, είναι γνωστό πως οι εργασίες για τη δημιουργία του  ξεκίνησαν το 2014. Μάλιστα η εταιρεία είχε μεγάλες φιλοδοξίες για το αυτοκίνητο, στοχεύοντας να το εξοπλίσει με πολλές τεχνολογίες αιχμής και αυτόνομες δυνατότητες. Ωστόσο όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Σύμφωνα με μέλη της εταιρείας που μίλησαν στο Bloomberg, διατηρώντας τα στοιχεία τους κρυφά, η ανακοίνωση για τον τερματισμό του Apple iCar έγινε στην ομάδα των 2.000 ανθρώπων που δούλευαν στο πρότζεκτ, από τον διευθυντή Jeff Williams και τον Kevin Lynch, επιβλέπων  των εργασιών.

Προτεραιότητα για την Apple η τεχνητή νοημοσύνη

Τα ξένα Μέσα αναφέρουν πως μετά το τέλος του πρότζεκτ του Apple iCar θα υπάρξουν και απολύσεις, αλλά ο αριθμός δεν έγινε σαφής. Επίσης, κάποιοι από τους εργαζόμενους θα επανατοποθετηθούν σε άλλες δουλειές. Οι περισσότεροι θα ενσωματωθούν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης, που έχει γίνει προτεραιότητα για την Apple.

CORAL GAS PASXA
fiat