H Citroen τραβάει την ανηφόρα

2.671 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2019)

Ανοδική είναι η πορεία της Citroen τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περσινής χρονιάς στην οποία σημείωσε αύξηση πωλήσεων τόσο στα επιβατικά, όσο και στα ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα.

Τη χρονιά που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της γαλλικής φίρμας, τα «μηνύματα» από την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Η πορεία της Citroen τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτη επιτυχίες και αυτό μοιάζει να είναι τμήμα της συνολικής τροχιάς ανάπτυξης στην οποία έχει μπει, με τη νέα προσέγγιση που της προσφέρει η γκάμα των μοντέλων της.

Αναλυτικότερα, για να μιλήσουμε με αριθμούς, το C3 σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 24,5%, ενώ το C3 Aircross, η πρόταση της μάρκας στα μικρά SUV, κατέκτησε την 4η θέση πωλήσεων στην κλάση του. Σε συνολικό επίπεδο, η Citroen έχει βελτιώσει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά κατά 0,6 μονάδες, φτάνοντας στο 5,2% που είναι η 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών. Πιο συγκεκριμένα, οι επιδόσεις εντός του 2018 σε εμπορικό επίπεδο, έφτασαν το +32%, φτάνοντας τις 5.767 πωλήσεις (ρεκόρ από το 2011) σε ένα περιβάλλον που η αύξηση του συνόλου της αγοράς έφτασε το 16,5%.
 

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε και στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων η Citroen, καθώς το 2018 σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων 40,7% και το μερίδιο αγοράς ανήλθε στο 5,5%. Πρωταγωνιστές σε αυτή την ομολογουμένως εντυπωσιακή ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων ήταν το C3 Enterprise (+58%), το Jumpy (+125%) και το Berlingo (+41%).

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του κου Δημήτρη Καββούρη, Chief Operating Officer της Citroen και της DS Automobiles στην Ελλάδα που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα εμπορικά αποτελέσματα του 2018: «Ήταν μία πολύ καλή επίδοση για τη χρονιά που μας πέρασε. Ευχαριστούμε πολύ τους πελάτες που μας εμπιστεύθηκαν, το επίσημο Δίκτυο Διανομέων της Citroen, το προσωπικό της εταιρίας, τους άμεσους συνεργάτες μας, τη διαφημιστική μας εταιρία και όλους όσους μας υποστήριξαν για να πραγματοποιηθούν αυτές οι επιτυχίες».

peugeot
skoda