Ανέκαθεν τα ανοιχτά αυτοκίνητα ασκούσαν μια ιδιαίτερη γοητεία, αλλά η κομψότητα της E-Class Cabriolet είναι σαγηνευτική...

Η οδηγική συμπεριφορά της Ε200 Cabriolet είναι πολύ καλή, με εμφανή προσανατολισμό την άνεση και την ασφάλεια.

Η οροφή είναι εξαιρετικής ποιότητας, διακρίνεται για την τέλεια συναρμογή της στο πλαίσιο, αλλά και για την ηχομόνωση που προσφέρει.

Σημειωτέων, η εντελώς αυτόματη λειτουργία της διαρκεί 20 δευτερόλεπτα.

Ποιότητα, πολυτέλεια και υψηλού επιπέδου φινίρισμα στο εσωτερικό, που δε διαφέρει σε τίποτα από αυτό της κουπέ έκδοσης.

Πολύ καλός ο 2λιτρος κινητήρας που κινεί την Ε200, η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 184 ίππους και τα 300 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.200 σ.α.λ.!

Οι πίσω επιβάτες έχουν επαρκείς χώρους, αν δεν ξεπερνούν τα 1,8 μ. Η είσοδος/έξοδός τους γίνεται σχετικά εύκολα.

Δοκιμή: Mercedes E-Class Cabriolet 184PS

22.180 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/10/2013

Η Mercedes μένει πιστή στην παράδοση της, που θέλει τα ανοιχτά 4θέσια αυτοκίνητά της να έχουν μαλακή οροφή. Όπως πιστή μένει και στην παράδοση που την θέλει να κατασκευάζει ποιοτικά και διαχρονικά αυτοκίνητα.

 
Ανέκαθεν τα ανοιχτά αυτοκίνητα ασκούσαν μια ιδιαίτερη γοητεία, αλλά η κομψότητα της E-Class Cabriolet είναι σαγηνευτική και με δεδομένο πως το νούμερο 1 ζητούμενο στην κατηγορία των ανοιχτών τετραθέσιων είναι η εμφάνιση, η Mercedes χτύπησε φλέβα χρυσού. 

Η Mercedes-Benz επιμένει στην διατήρηση του υφάσματος στην οροφή. Βλέπετε, το ύφασμα σε αντίθεση με το μέταλλο και τους σύνθετους μηχανισμούς αναδίπλωσης που συναντάς στην οροφή ενός σύγχρονου Coupe Cabrio, δεν προσθέτει επιπλέον κιλά βάρους, δεν ανεβάζει το κέντρο του και δεν επιβάλει οδυνηρούς συμβιβασμούς, ώστε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χώρο για την αποθήκευσή του.

Εμφάνιση: Φινετσάτη
Η εκλεπτυσμένη εμφάνιση της ανανεωμένης τετραθέσιας ανοιχτής Mercedes έχει πολλά κοινά στοιχεία με την κουπέ εκδοχή στην οποία και βασίζεται. Τα ξεχωριστά φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας μπροστά, η γραμμή του αμαξώματος που ανασηκώνεται στο πλάι και τα «κοφτά» πίσω φτερά, όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα, αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία που τονίζουν την αθλητική, αλλά και αεροδυναμική εικόνα του πολυτελούς cabrio μοντέλου! 

Η υφασμάτινη οροφή είναι εξαιρετικής ποιότητας και διακρίνεται για την τέλεια συναρμογή της στο πλαίσιο, αλλά και την ηχομόνωση που παρέχει. H διαδικασία αναδίπλωσής της γίνεται πλήρως ηλεκτρικά και διαρκεί 20 δλ., ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα.