Η Ευρώπη φέρνει γερά στο προσκήνιο το υδρογόνο!

5.242 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2021)

Ένας σταθμός ανεφοδιασμού με υδρογόνο ανά 150 χιλιόμετρα προβλέπεται να υπάρχει στην Ευρώπη από το 2035, φέρνοντας έτσι δυναμικά στο προσκήνιο μία ακόμα «καθαρή» λύση κινητικότητας πέραν του ηλεκτρισμού.

Το υδρογόνο αντεπιτίθεται; Μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων «Fit For 55» που ουσιαστικά θέλει να καταργήσει τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ το 2035.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, υπάρχουν και τα αντίβαρα που θα έρθουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις «πράσινες» λύσεις κινητικότητας. Όπως είναι γνωστό βασικό ρόλο σε όλο αυτό έχει η ηλεκτροκίνηση, τόσο με την απαιτούμενη αύξηση πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και των απαραίτητων υποδομών, όπως αντικατοπτρίζεται στο γεγονός πως απαιτείται από τις χώρες μέλη της ΕΕ να εγκαταστήσουν σε μεγάλος δρόμους σταθμούς φόρτισης ανά 60 χιλιόμετρα έως το 2030.
 
Ωστόσο οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέραν από σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά θα είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν και σταθμούς ανεφοδιασμού για υδρογόνο. Όπως προβλέπεται ένας σταθμός ανεφοδιασμού με υδρογόνο θα είναι διαθέσιμος ανά 150 χιλιόμετρα κατά μήκος του ΤΕΝ-Τ  (Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών) και σε κάθε αστικό κόμβο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
citroen