Κινητήρα υδρογόνου σαν του GR Yaris ετοιμάζει η Toyota (vid)

7.683 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2021)

Έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος βασίζεται στο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο μοτέρ 1,6 λίτρων του GR Yaris, αλλά θα λειτουργεί με υδρογόνο αναπτύσσει η Toyota!

Στην κατεύθυνση που ακολουθεί προς την ουδέτερη από άνθρακα κινητικότητα, η Toyota αναπτύσσει έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα λειτουργεί με πεπιεσμένο υδρογόνο.
 
Αν και η μάρκα προσφέρει ήδη το υδρογονοκίνητο Mirai, το εν λόγω μοντέλο χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψέλων καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι διαφορετικό από αυτό που ετοιμάζει. Σύμφωνα με τη φίρμα το νέο μοτέρ στο οποίο εργάζεται θα είναι ένας παραδοσιακός κινητήρας καύσης με τροποποιημένο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και ψεκασμού για την καύση υδρογόνου αντί για βενζίνη.
 
Ο νέος κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε αγωνιστικό αυτοκίνητο με βάση την Corolla Sport, που θα ντεμπουτάρει στους αγώνες αντοχής Super Taikyu στην Ιαπωνία, ξεκινώντας στις 21 Μαΐου. Μάλιστα η μάρκα λέει πως το νέο μοτέρ βασίζεται στον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων του GR Yaris, έχοντας τα ίδια χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να προσφέρει αριθμούς απόδοσης. 
 
Η ιαπωνική φίρμα σημειώνει πως η καύση σε έναν κινητήρα υδρογόνου συμβαίνει με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι σε έναν βενζινοκινητήρα, βελτιώνοντας την απόκρισή του. Οι κινητήρες υδρογόνου επίσης δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2), βοηθώντας έτσι το περιβάλλον.
 
Κλείνοντας η Toyota είπε ότι στόχος της είναι να εξοπλίσει με κινητήρα υδρογόνου και οδικά μοντέλα, χωρίς ωστόσο να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες! 
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto