Το σχέδιο της Ferrari έχει λάβει την ονομασία «Back on Track».

Η Ferrari «τσιπάρει» τους εργαζομένους της

3.399 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2020)

Από «κόσκινο» περνάει τους εργαζομένους της η Ferrari η οποία σχεδιάζει τον ασφαλέστερο τρόπο με τον οποίο θα επανεκκίνησει το εργοστάσιό της. Όλα αυτά είναι μέρος ενός πλάνου που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος αλλά και εφαρμογή παρακολούθησης!

Το σχέδιο της Ferrari έχει λάβει την ονομασία «Back on Track» και φυσικά έχει σκοπό την επανεκκίνηση της παραγωγής, χωρίς να παραμονεύει ο κίνδυνος του κορωνοϊού. Για αυτό ακριβώς το λόγο το πρώτο βήμα που θα κάνουν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας είναι να προβούν στις κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις για να δουν αν είναι φορείς του ιού ή όχι. Στη συνέχεια θα τους δοθεί μία εφαρμογή στο smartphone όπου θα είναι περασμένα και θα συνεχίσουν να περνιούνται όλα τα κρούσματα και στη συνεχεια θα τους ειδοποιεί εάν ήταν σε στενή επαφή με κάποιον ή κάποιους που προσβλήθηκαν από τον COVID-19.
 
Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι μόνο το υγιές προσωπικό θα συνεχίσει τη δουλειά, αλλά εάν κάποιος πάσχει από την ασθένεια, οι υπόλοιπες επαφές θα ειδοποιηθούν από την εφαρμογή του smartphone για να μείνουν μακριά από το εργοστάσιο έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, αφού θα έχει εντοπιστεί κρούσμα.
 
Η Ferrari είπε ότι 500 από τους 4.000 εργαζόμενους στα ιταλικά εργοστάσιά της στο Maranello και τη Modena έχουν ήδη κάνει το τεστ, ενώ η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να κάνει περίπου 800 τεστ την ημέρα. Μάλιστα από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι είναι θετικοί στο να κάνουν τις εξετάσεις, αλλά και να υιοθετήσουν στα κινητά τους τηλέφωνα την εφαρμογή.
 
Για τη συγκεκριμένη εφαρμογή η μάρκα αναφέρει πως ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων και έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τις αλυσίδες μετάδοσης του COVID-19, χωρίς να παραβιάζει το ατομικό απόρρητο. Λέει πως δεν καταγράφει την κίνηση (GPS), αλλά παρακολουθεί μόνο τις επαφές του κάθε εργαζόμενου μέσω του Bluetooth. Παράλληλα υπογραμμίζει πως αναπτύχθηκε από την startup εταιρεία Bending Spoons που επέλεξε η ιταλική κυβέρνηση για να δημιουργήσει μια εθνική πλατφόρμα παρακολούθησης ως μέρος των προσπαθειών για την άρση του lockdown.
 
Τέλος, σύμφωνα με το σχέδιο, η Ferrari θα παρέχει επίσης συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη σε όσους νοσηλεύτηκαν λόγω κορωνοϊού, ενώ θα κανονίσει προσωρινή στέγαση και ιατρική βοήθεια για όποιον πρέπει να απομονωθεί.

PEIRAIOS LEASING
moto